Πέφτουν σαν τα κοτόπουλα οι Σύριοι μισθοφόροι που νόμιζαν ότι απλά θα έκαναν σκοπιές

Freepen.gr - Οι Σύριοι μισθοφόροι, οι οποίοι στάλθηκαν στην περιοχή του Καραμπάχ για να πολεμήσουν για λογαριασμό του Αζερμπαϊτζάν, έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες τις τελευταίες 48 ώρες, καθώς ο αριθμός των νεκρών τους συνεχίζει να αυξάνεται.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR), 28 μαχητές έχουν σκοτωθεί και άλλοι 60 έχουν τραυματιστεί σε συγκρούσεις με τις αρμενικές δυνάμεις.

Η έκθεση του SOHR επιβεβαίωσε έναν ισχυρισμό του Σύριου μαχητή στο BBC την Τετάρτη ότι εξαπατήθηκε κατά την στρατολόγησή του στο Αζερμπαϊτζάν. Όπως μεταφέρει σε προγενέστερο άρθρο στη Freepen.gr ο Σύριος είχε συμφωνήσει έναντι 2000 δολαρίων ΗΠΑ το μήνα να κρατά σκοπιά σε στρατιωτικές θέσεις, ωστόσο βρέθηκε ξαφνικά μαζί με άλλους μισθοφόρους στην πρώτη γραμμή τονίζοντας ότι εξαπατήθηκε από Τούρκους κι Αζέρους καθώς επίσης πως απειλήθηκε σαν είπε ότι επιθυμεί να αποχωρήσει.

Οι πρώτες συριακές απώλειες αναφέρθηκαν το πρωί της Τετάρτης, όταν τοπικοί ακτιβιστές στη βόρεια Συρία άρχισαν να αναφέρουν τις απώλειες μαχητών από τις τουρκικές μαχητικές ομάδες.

Ωστόσο, η ανάπτυξή τους στο Αζερμπαϊτζάν πήρε μια στροφή προς το χειρότερο αυτή την εβδομάδα, όταν ξέσπασαν βαριές συγκρούσεις μεταξύ του στρατού του Αζερμπαϊτζάν και των αρμενικών δυνάμεων.

Σε απλά ελληνικά, όταν υπάρχει οργανωμένος στρατός, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με μισθοφόρους, πολύ περισσότερο όταν πολλοί εξ αυτών στρατολογήθηκαν δίχως να έχουν ιδέα πως θα πολεμήσουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail