Γιατί ούτε τα 6 ναυτικά μίλια δεν αποτελούν την κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μη εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό, δήλωσε πρόσφατα σε τηλεοπτικό σταθμό ότι η κόκκινη γραμμή της ελληνικής κυβέρνησης είναι τα 6 ναυτικά μίλια εκπλήσσοντας άπαντες. Φυσικά δε μας είπε, γιατί τότε υπήρξε εκείνη η τεράστια καλοκαιρινή κινητοποίηση του Πολεμικού Ναυτικού.

Του Στρατή Μαζίδη

Θα τολμήσω μια πρόβλεψη. Προφανώς κάποιοι στο εξωτερικό θα υποσχέθηκαν στον Ελληνα πρωθυπουργό, που διόρισε τον υπουργό, ότι θα μαζέψουν τον Ερντογάν. Ο τελευταίος φυσικά δε μαζεύτηκε, αλλά εμείς παραμείναμε στα 6 μίλια από τις ακτές. 

Βέβαια με το πρίσμα αυτό, δεν υπάρχει καμία ανάγκη ούτε για Μπελαρά, ούτε για καμία από τις αμερικανικές φρεγάτες που οι ΗΠΑ θέλουν να ναυπηγηθούν στην Ελευσίνα, ούτε για Ραφάλ, ούτε για τίποτε. Τα έξι μίλια τα υπερασπίζεσαι και με μηχανότρατες.

 Όμως ακόμη κι αυτή η δήλωση της κόκκινης γραμμής των 6 ναυτικών μιλίων, είναι αναληθής! Διαψεύδεται από την πραγματικότητα.

Αν τα 6 ν.μ. είναι η κόκκινη γραμμή μας, τότε γιατί επιτρέπουμε στους Τούρκους αλιείς να λεηλατούν τον προς αλίευση πλούτο μας εντός αυτής της ζώνης κι ενίοτε με νταβατζιλίκι της τουρκικής ακτοφυλακής; 

Κι άντε να δεχθούμε πως εδώ δε μιλάμε για αλιεία. Τι έχει να μας πει ο υπουργός για τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τα ελληνικά νησιά, όπερ σημαίνει ότι όχι μόνο παραβιάζουν τα 6 ν.μ. [κι ας έχουμε 10 στον αέρα] αλλά πετούν πάνω από έδαφος; Ή η μοναδική κόκκινη γραμμή των 6 ν.μ. ισχύει μόνο για το Σύμπλεγμα της Μεγίστης;

Συμπέρασμα; Καμία κόκκινη γραμμή δεν υπάρχει. Μόνο επικοινωνιακή τακτική κι αναζήτηση της κατάλληλης μεθόδου σερβιρίσματος των όσων μάλλον έχουν προσυμφωνηθεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail