Πολύ σοβαρή εξέλιξη - Τοπική φυλή έδιωξε τις SDF από πόλη της ανατολικής Συρίας

Freepen.gr - Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ απέσυραν τα στρατεύματά τους από μια πόλη στην επαρχία του Ντέιρ Έζορ την Πέμπτη μετά από ένα μήνα αναταραχής με τους ηγέτες της φυλής Al-Akidat στην περιοχή.

Επικαλούμενο τοπικές φυλετικές πηγές, το Σπούτνικ ανέφερε ότι όλα τα στρατεύματα των SDF αποχώρησαν από την πόλη Al-Shuhail την Πέμπτη το πρωί, αφήνοντας την περιοχή υπό τον έλεγχο του Al-Akidat.

Οι πηγές επεσήμαναν ότι «οι μαχητές της οργάνωσης εκκένωσαν όλα τα στρατιωτικά σημεία και σημεία ελέγχου που έλεγχαν στο κέντρο της πόλης Al-Shuhail».

Αυτή η απόσυρση πραγματοποιήθηκε μετά από εβδομάδες αναταραχής που προκλήθηκαν όταν στρατεύματα των SDF σκότωσαν έναν άνδρα από τη φυλή μέσα στην πόλη.

«Ως αποτέλεσμα του συμβάντος, η ένταση και ο λαϊκός θυμός επικράτησαν στην πόλη ενάντια στις πρακτικές των μαχητών που είναι πιστοί στον αμερικανικό στρατό και οδήγησαν στο ξέσπασμα ένοπλων συγκρούσεων μεταξύ τους, πριν από την εκκένωση της πόλης από αυτούς», πρόσθεσαν.

Οι ηγέτες της φυλής Al-Akidat απείλησαν προηγουμένως να πολεμήσουν τον Συνασπισμό και τις SDF υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, εάν δε φύγουν από την περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail