Ο Ερντογάν ζητά από τον Μακρόν να ανάψει το πράσινο φως για τα Eurosam SAMP/T

Freepen.gr - Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να αγοράσει τα ευρωπαϊκά συστήματα πυραύλων αεράμυνας Eurosam SAMP/T και πλησίασε τον Γάλλο ομόλογό του Emmanuel Macron για να κάμψει την αντίθεσή του όσον αφορά τη συμπαραγωγή μαζί με την Τουρκία, δήλωσαν αξιωματούχοι στο Bloomberg την Παρασκευή.

Η Τουρκία επιδιώκει να αγοράσει πυραύλους αεράμυνας και το SAMP/T, που παράγεται από κοινού από τη Γαλλία και την Ιταλία, είναι ένα διαλειτουργικό σύστημα του ΝΑΤΟ και μια εναλλακτική λύση στο ρωσικό S-400, σύστημα που αγόρασε η Άγκυρα, αλλά η δυτική στρατιωτική συμμαχία φοβάται ότι θα θέσει σε κίνδυνο το αμυντικό της δίκτυο.

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, ο Μακρόν ζήτησε από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να διευκρινίσει τις αντιρρήσεις της Τουρκίας στη Συρία πριν εξετάσει το αίτημα. Η Τουρκία έχει καταλάβει αρκετά μεγάλα κομμάτια εδαφών στη βόρεια Συρία. Ο Μακρόν είναι γνωστό ότι επέκρινε σκληρά τον ισχυρό άνδρα της Τουρκίας για τις επιχειρήσεις της Συρίας και τις αρνητικές επιπτώσεις της σε ακραία και τζιχαντιστικά στοιχεία στην περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail