Το ΡΚΚ καλεί όλους στην Τουρκία σε ξεσηκωμό κατά του φασισμού των ΑΚΡ-ΜΗΡ

Freepen.gr - Καλώντας για ισχυρή συμμετοχή στην εκστρατεία που ξεκίνησε από το ΚCΚ, το ΡΚΚ δήλωσε: "Είναι καιρός να κερδίσουμε την ελευθερία καταστρέφοντας το φασισμό ΑΚΡ-ΜHΡ! Συμμετοχή στην εκστρατεία αντίστασης και ελευθερίας! Κι εσείς, πολεμήστε τον φασισμό και κερδίστε την ελευθερία!"

Η δήλωση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) εξέδωσε δήλωση σχετικά με την εκστρατεία που ξεκίνησε η Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν στις 12 Σεπτεμβρίου για ελευθερία κατά της κατοχής, της απομόνωσης και του φασισμού και δημοσιεύθηκε στο πρακτορείο Φιράτ.

"Τέλος απομόνωσης, κατοχής και φασισμού! Ώρα να εξασφαλίσουμε την ελευθερία!" αναφέρει το PKK χαιρετίζοντας όλους εκείνους που αγωνίζονται για την ελευθερία και τη δημοκρατία, και ιδιαίτερα για την ελευθερία του ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ενάντια στην απομόνωση του Ιμράλι, την κατοχή της Δημοκρατίας της Τουρκίας και τον φασισμό των ΑΚΡ-ΜΗΡ. 

"Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στους μεγάλους ιστορικούς αγώνες σας. Θυμόμαστε τους ηρωικούς μάρτυρες αυτού του αγώνα με σεβασμό και ευγνωμοσύνη και εκφράζουμε την ακλόνητη πεποίθησή μας ότι σίγουρα θα κερδίσουν μεγάλες νίκες. Καλούμε όλους όσους υπερασπίζονται την ελευθερία και τη Δημοκρατία ενάντια στο φασισμό και την κατοχή να συμμετάσχουν και να κινητοποιηθούν ισχυρότερα σε αυτή την εκστρατεία ελευθερίας που στοχεύει στη νίκη!" αναφέρει η δήλωση.

Το ΡΚΚ υπογράμμισε ότι "η απομόνωση, η κατοχή και ο φασισμός έχουν ενσωματωθεί από τη δικτατορία ΑΚΡ-ΜΗΡ. Επομένως, η κατάρρευση του φασισμού των ΑΚΡ-ΜΗΡ θα σημάνει και το τέλος της απομόνωσης και του πολέμου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι κρίσιμο να τερματίσουμε το σύστημα βασανιστηρίων και απομόνωσης στο Ιμράλι και να επιτύχουμε την ελευθερία του ηγέτη Apo. Ένας εκδημοκρατισμός που θα αναπτυχθεί με βάση την ελευθερία του ηγέτη Apo θα ξεπεράσει κάθε είδους ανδροκρατούμενη, φασιστική, αποικιοκρατική, γενοκτονική νοοτροπία και πολιτική και θα διασφαλίσει την ανάπτυξη οποιασδήποτε ελεύθερης ζωής και δημοκρατικής κοινωνίας με βάση την ελευθερία των γυναικών. Ως εκ τούτου, είναι ένας αγώνας που περιλαμβάνει όλους, όλους τους καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους. Αυτό σημαίνει ότι η εκστρατεία αντίστασης και ελευθερίας που ξεκίνησε από το KCK είναι προς το συμφέρον όλων των καταπιεσμένων και ως εκ τούτου είναι η εκστρατεία όλων.”

Το ΡΚΚ κάλεσε όλους στην Τουρκία να "συμμετάσχουν στην εκστρατεία που ξεκίνησε από το ΚCΚ. Καλούμε πρώτα απ ' όλα το HDP αλλά και όλες τις αντιφασιστικές δημοκρατικές δυνάμεις της Τουρκίας, όλους τους λαούς της Τουρκίας, νέους και γυναίκες, να συμμετάσχουν στην εκστρατεία για την ανατροπή του φασισμού των ΑΚΡ-ΜΗΡ και τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας και καλούμε όλους να εργαστούν για μια ενωμένη δημοκρατική επανάσταση για την επίτευξη της νίκης!".

Είναι σαφές ότι η σχέση και η Συμμαχία μεταξύ των κουρδικών και των αραβικών λαών είναι η πιο Επαναστατική Συμμαχία της σημερινής Μέσης Ανατολής, σημειώνει η ανακοίνωση τονίζοντας πως αυτή η Συμμαχία και ο αγώνας που θα αναπτυχθεί σε αυτή τη βάση θα εκτονώσει όλες τις απειλές και τις εισβάλλουσες επιθέσεις του φασιστικού τουρκικού κράτους και θα καταφέρει να δημιουργήσει μια νέα Μέση Ανατολή βασισμένη στην ελευθερία και την αδελφοσύνη των λαών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail