Την πάτησε το Αζερμπαϊτζάν! Οι μισθοφόροι προκαλούν χάος στα χωριά των Αζέρων με λεηλασίες και Σαρία

Freepen.gr - Οι μισθοφόροι από τη Συρία που έχουν αναπτυχθεί στο Αζερμπαϊτζάν για την επίθεση στο Artsakh έχουν προκαλέσει χάος στα χωριά των Αζέρων, σημειώνει το armenpress.am. Όπου έχουν αναπτυχθεί, σημειώνονται συγκρούσεις με την τοπική κοινωνία αναφέρει το Free Azerbaijan, μεταξύ άλλων πηγών.

"Οι Σύριοι μαχητές έχουν προκαλέσει χάος. Σύμφωνα με τη δημοσίευση υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ των κατοίκων της περιοχής και των μαχητών για ήδη δύο ημέρες. Οι μαχητές από τη Μέση Ανατολή κακομεταχειρίζονται τους χωρικούς, τους προσβάλλουν, τους απειλούν, απαγορεύουν στις γυναίκες να βγουν έξω χωρίς να φορούν hijabs. Επιπλέον, οι" επισκέπτες" επιτίθενται και λεηλατούν τα τοπικά καταστήματα και δεν επιτρέπουν στους καταστηματάρχες να πωλούν ποτά. Με άλλα λόγια, οι μαχητές εφαρμόζουν το νόμο της Σαρία" ανέφερε ο ιστότοπος ειδήσεων του Αζερμπαϊτζάν.

Επιπλέον, η στρατιωτική αστυνομία του Αζερμπαϊτζάν παρενέβη για να αποτρέψει πιθανή σύγκρουση μεγάλης κλίμακας. Οι αξιωματικοί της Στρατιωτικής Αστυνομίας ήταν σε θέση να φέρουν βίαια την κατάσταση υπό έλεγχο για την ώρα.

Οι ντόπιοι τόνισαν ότι είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι πρέπει να υπομένουν τους μαχητές που αγωνίζονται από τη δική τους πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Αζερμπαϊτζάν έχει στρατολογήσει περίπου 4000 μαχητές από τη Συρία για να επιτεθεί στο Αρτσάκ.

Την είδηση μετέδωσε και η ρωσική Nezavisimaya Gazeta, την οποία απέσυρε μετά από πιέσεις των Αζέρων ενώ σχετική αναφορά έκανε και ο Αρμένιος βουλευτής Vahagn Tevosyan:

«Σήμερα, έρχονται νέα από διάφορες πηγές σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αυτοί οι μισθοφόροι αντιμετωπίζουν τους Αζέρους στα χωριά όπου αναπτύσσονται. Οι χωρικοί του Αζερμπαϊτζάν διαμαρτύρονται ότι οι μισθοφόροι προσπαθούν να επιβάλουν το νόμο της Σαρία στα νοικοκυριά τους, λεηλατούν καταστήματα και απαγορεύουν την πώληση οινοπνευματωδών ποτών, απαγορεύονται οι γυναίκες να βγουν έξω χωρίς hijabs, οι άνθρωποι ληστεύονται στους δρόμους και ούτω καθεξής». 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail