Το «παιχνίδι» της Τουρκίας με τις ελληνικές «κόκκινες» γραμμές

Felix1999 / pixabay
Ο υποναύαρχος ε.α., αναλυτής και αρθρογράφος Στέλιος Φενέκος, μιλώντας στον 98.4 με αφορμή την σπουδή να ανακοινωθεί η επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας, πριν την Σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. που αναβλήθηκε για να γίνει 1-2 Οκτωβρίου, σημείωσε με έμφαση, ότι όχι μόνο η Τουρκία αλλά και χώρες της Ε.Ε. με οικονομικές και άλλες σχέσεις μαζί της, διευκολύνονται περαιτέρω από την αποφυγή μίας συζήτησης για κυρώσεις που ούτως ή άλλως και αυτές χαμηλής έντασης θα ήταν. 

Ο κ. Φενέκος, αναφέρθηκε διεξοδικά στο «παιχνίδι» με την απειλή χρήσης ισχύος από την Τουρκία, προκειμένου να σπάσει «κόκκινες γραμμές» κυριαρχιών δικαιωμάτων μας, οδηγώντας μας με την ανοχή φίλων και συμμάχων σε τραπέζι συνομιλιών, την ώρα που κλιμακώνει την στρατιωτική της πίεση στη Κυπριακή Δημοκρατία με όσα με περισσό θράσος, χωρίς καμία ενόχληση από κανέναν διαπράττει στη Κυπριακή ΑΟΖ. 

Ο Στέλιος Φενέκος, κατέθεσε και την οπτική του υπό ποιους όρους και προϋποθέσεις η Ελλάδα θα μπορούσε να μπει σε ένα κύκλο αρχικά διερευνητικών συνομιλιών και πάντως όχι υπό το κράτος απειλών και εκβιασμών, πολύ περισσότερο χωρίς εγκατάλειψη της Κυπριακής Δημοκρατίας, την ώρα που ο Ερντογάν επιχειρεί να διαχωρίσει τις δύο υποθέσεις και έναντι της Ε.Ε.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail