Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα!

ΑΑ
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει σθεναρά τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της στη "γαλάζια πατρίδα" της εν μέσω εντάσεων με την Αθήνα και άλλες χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν δημοσίευσε μια δήλωση σχετικά με την επέτειο της μάχης της Πρέβεζας, η οποία έλαβε χώρα το 1538 στα ανοικτά των ακτών της Ελλάδας και επικράτησαν οι Οθωμανοί έναντι ενός στόλου χριστιανικών ευρωπαϊκών κρατών.

Σημειώνοντας ότι η νίκη του οθωμανικού Ναυτικού υπό τη διοίκηση του Hayreddin Barbarossa, ήταν μια κρίσιμη στιγμή στην τουρκική ναυτική ιστορία, ο Ερντογάν δήλωσε πως η νίκη έδειξε τη δύναμη του τουρκικού ναυτικού σε ολόκληρο τον κόσμο.

"Η ιστορία αποδεικνύει ότι η ειρήνη, η ηρεμία και η δικαιοσύνη κυριαρχούν στα ύδατα που κυβερνούν οι ναυτικοί μας. Είμαστε υπερήφανοι που οι ναυτικές μας δυνάμεις, οι οποίες έχουν ιστορία ένδοξων νικών, όπως η Πρέβεζα, ενισχύουν αυτή τη μεγάλη κληρονομιά", δήλωσε ο Ερντογάν.

Πρόσθεσε ότι τα πρόσφατα γεγονότα στη Μεσόγειο είχαν δείξει τη σημασία ενός ισχυρού ναυτικού, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είχε εξοπλίσει το στόλο της με τεχνολογίες εγχώριας ανάπτυξης.

"Είμαστε μία από τις 10 χώρες στον κόσμο που έχουν την ικανότητα να σχεδιάζουν, να κατασκευάζουν και να συντηρούν τα δικά τους πολεμικά πλοία", σημείωσε ο Ερντογάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail