Θέτοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες προ των ευθυνών τους ως κηδεμόνες

Διαψεύδοντας για άλλη μια φορά εκείνους τους θεσμικούς αναλυτές, που αποφαίνονταν επί ένα τηλεοπτικό έτος, ότι οι Αμερικανοί έχουν αποχωρήσει από την περιοχή, ο Τραμπ μίλησε! Και μίλησε δια του υπουργού Εξωτερικών Πομπέο, ο οποίος από τη Λευκωσία ζήτησε την παύση της στρατικοποίησης μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας. Με άμεση ανταπόκριση του Ερντογάν: Την απόσυρση του Ορούτς Ρέις, αφού επί 33 ημέρες, παραβίαζε την εν δυνάμει ελληνική υφαλοκρηπίδα στο Καστελόριζο, με την ανοχή των ΗΠΑ. 

Ναι, οι Αμερικάνοι στρατιώτες αποχωρούν από Αφγανιστάν, Συρία, Ιράκ, με εντολή Τραμπ, (που δεν είναι φιλοπόλεμος όπως οι Δημοκρατικοί), αλλά από την Ελλάδα όχι μόνο δεν αποχωρούν, αλλά απέκτησαν τρεις νέες Βάσεις επί ΣΥΡΙΖΑ, προωθώντας την περικύκλωση της Ρωσίας. 

ΟΚ. Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ που το 1949 μας έσωσαν από τον Σταλινισμό, αλλά με τη Συμφωνία του 1953 μετέτρεψαν την χώρα μας σε μια απέραντη Βάση, βομβαρδίζοντας, την τελευταία εικοσαετία, τους απάνθρωπους, πράγματι, Ισλαμιστές, από το Αφγανιστάν έως τη Λιβύη, στην στρατηγική τους να επιβάλλουν τη Δυτική Δημοκρατία - στην οποία πιστεύουμε- αλλά προκαλώντας αμάχους νεκρούς και πρόσφυγες.

Σώζοντάς μας από τον κομμουνιστικό κίνδυνο, έγιναν οι ίδιοι ο... αμερικανικός κίνδυνος σε όλο τον Κόσμο!

Τουλάχιστον, με δεδομένο τον ελληνικό αφοπλισμό επί τριών μνημονίων και με έλλειψη συμμάχων επί του πεδίου, ας εκμεταλλευθούμε το άρθρο της Συμφωνίας που προβλέπει την παρέμβαση των ΗΠΑ προς αποτροπή πολέμου στο Αιγαίο μεταξύ δύο χωρών του ΝΑΤΟ. Αυτό, δηλαδή, που έπραξε ο Υπουργός Εξωτερικών, από τη Λευκωσία. 

Και, προκειμένου να εμποδίσουμε έναν Αττίλα στα νησιά μας και στην Ανατολική Μεσόγειο, ας μετατρέψουμε την κηδεμονία υπέρ ημών, θέτοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες προ των ευθυνών τους ως κηδεμόνες. Αφού, έτσι κι αλλιώς τους έχουμε προστάτιδα δύναμη από το Δόγμα Τρούμαν... Προωθώντας,όμως, σιγά σιγά,την απεξάρτησή μας από τους ετεροβαρείς αμερικανικούς εξοπλισμούς και τα πολύτιμα ανταλλακτικά τους.

Έχοντας, βέβαια, τον ρεαλισμό, να παραδεχθούμε οτι ο Ερντογάν, πέτυχε να αποσπάσει από τον Πρωθυπουργό τη διαβεβαίωση οτι θα καθίσουμε στο διάλογο... Στο διάλογο με θέμα μόνο ΑΟΖ- υφαλοκρηπίδα... Κάτι που, εκτιμώ, οτι δεν μπορεί να τηρηθεί για πολύ από τον Πρωθυπουργό, γιατί ο Ερντογάν θα ξαναστείλει το πλοίο, θέτοντας εκ νέου το δίλημμα:

Διάλογος για όλα (ή τα περισσότερα) αλλιώς, Ορούτς και στο βάθος πολεμικό επεισόδιο...
Μιλάμε για κατάσταση ...μπρός γκρεμός - και πίσω ρέμα.

Άλλωστε, το διάλογο για όλα τα θέματα - διεκδικήσεις της Τουρκίας, αναγκάστηκαν να αποδεχθούν όλοι οι Έλληνες Πρωθυπουργοί των κρίσεων, εκβιαζόμενοι εντέχνως από την Ουάσινγκτον και τώρα από τη Γερμανική Ευρώπη.

Εννοείται, οτι το ότι συζητάμε, δεν σημαίνει και αποδοχή των διεκδικήσεων... Αλλά: Ο χρόνος, κάποτε, τελειώνει ... Και η Τουρκία θα επανέλθει πάλι στο δίλημμα...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail