Δείτε την αντίδραση του Βούσιτς σαν ακούει τον Τραμπ να λέει ότι η σερβική πρεσβεία πάει στα Ιεροσόλυμα

RΕUΤΕRS / Leah Μillis
Freepen.gr - Η αντίδραση του Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι το Βελιγράδι θα μετακινήσει την ισραηλινή πρεσβεία του στην Ιερουσαλήμ τον επόμενο Ιούλιο έκανε μερικούς σχολιαστές να αναρωτιούνται αν τα νέα είχαν έρθει ως έκπληξη για τον Σέρβο ηγέτη, σημειώνει το RT.

Ο Βούτσιτς επισκέφθηκε την Ουάσινγκτον αυτήν την εβδομάδα για να υπογράψει συμφωνία μεσιτείας στις ΗΠΑ με τον Αβντουλάχ Χότι, πρωθυπουργό της αποσχισμένης σερβικής περιοχής του Κοσσυφοπεδίου. Η συμφωνία χαρακτηρίστηκε ως μια μεγάλη διπλωματική επιτυχία για την Ουάσιγκτον, η οποία κατάφερε να φέρει τους δύο βαλκανικούς αντιπάλους πιο κοντά. Μεταξύ άλλων, το Κοσσυφοπέδιο, μια μουσουλμανική πλειοψηφική οντότητα, συμφώνησε να αναγνωρίσει το Ισραήλ, ενώ η Σερβία συμφώνησε να μεταφέρει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ.

Εντούτοις η αντίδραση του Σέρβου προέδρου στην ανακοίνωση, έκανε μερικούς σχολιαστές να αναρωτιούνται αν γνώριζε τις λεπτομέρειες του εγγράφου που είχε υπογράψει. Καθώς ο Τραμπ χαρακτήρισε τη δέσμευση ως «φανταστική», ο Βούτσιτς κοίταξε προς τα πλάγια τον οικοδεσπότη του, στη συνέχεια γύρισε τις σελίδες της συμφωνίας πριν κάνει μια χειρονομία αμηχανίας.

Σχόλια στο διαδίκτυο υποστηρίζουν ότι ο Βούτσιτς μπορεί να μην είχε διαβάσει την εκτύπωση πριν υπογράψει τη συμφωνία και χαρακτήρισαν την σκηνή ταπεινωτική.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail