Για τρεις λόγους είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη στις Μυκήνες

Η πυρκαγιά στις Μυκήνες μια ακόμη διαχρονική αβελτηρία των αρμοδίων.

Για τρεις λόγους είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη στις Μυκήνες.

1. Πως είναι δυνατόν ένας τόσο σημαντικός αρχαιολογικός χώρος να μην έχει αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης τοποθετημένα περιμετρικά του αρχαιολογικού χώρου, για να μην μπορεί να απειληθεί από φωτιά σε γειτονικό δάσος, και να πρέπει να πάει η πυροσβεστική να σβήσει την φωτιά που παιρνούσε μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο, που είναι από πέτρα και χώμα.

2. Πως είναι δυνατόν να έχει γίνει καθαρισμός του χώρου από φερτά εύλεκτα υλικά και να βρήκε η πυρκαγιά τόσα πολλά, για να τα κάψει κάνοντας της "λιγότερες δυνατές ζημιές στις πολύτιμες αρχαιότητες", σύμφωνα με την δήλωση της αρμόδιας υπουργού, χωρίς να λέει τι ζημιές έγιναν.

3. Τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ απέδειξαν ακόμη μια φορά ό,τι σημαντική είδηση στην χώρα μας είναι ό,τι αυτά και η κυβέρνηση αποφασίσουν.

ΥΓ 1. Ευτυχώς που υπάρχουν και ξένα ΜΜΕ και μας ενημερώνουν.

ΥΓ 2. Μπορεί το Υπουργείο Πολιτισμού, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, που έχουν στην ευθύνη τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, να μας πουν, αν έχουν την ανάλογη αντιπυρική προστασία;

Γιάννης Μαγκριώτης
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail