Και τι θες; Να μας την πέσουν οι Τούρκοι χωρίς τα γαλλικά όπλα;

maxbenidze / pixabay
Και τι θες; Να μας την πέσουν οι Τούρκοι χωρίς τα γαλλικά όπλα; Πρώτον ξέρετε ποτέ τα γαλλικά όπλα θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν, τι περίοδο εκπαίδευσης χρειάζονται κτλ; Δεύτερον χώρα που ο πρωθυπουργός της έχει υπογράψει συμφωνία με τους Τούρκους που δεν αποκαλύπτει χωρίς να της την πέσουν, δε θα σωθεί από κανένα όπλο.

Τρίτο δε μάθαμε ποτέ αν τα όπλα τα ζήτησε η πολεμική αεροπορία η ήταν πολιτική απόφαση; Τέταρτον γιατί δίνουμε βάσεις στις ΗΠΑ; Δεν μπήκαμε στο ΝΑΤΟ για την ασφάλειά μας; Αν χρειάζεται να κάνουμε αγορές δις για εξοπλισμούς, θα έπρεπε πρώτα να αρχίσουμε να δισπραγματευομαστε το που δίνουμε βάσεις. Η Τουρκία απειλεί διαρκώς τους Αμερικανούς με το Ιντσιρλίκ.

Πέμπτον πριν τους εξοπλισμούς υπήρχε η δυνατότητα μπλ'οκου στη χρηματοδότηση της Τουρκίας. Τότε θα έπειθαν οι εξοπλισμοί. Η δε στήριξη της Γαλλίας θα φαινόταν αν είναι αληθινή. Δεν έγινε.

Έκτον καθε φορά που υπερασπιστήκαμε τα σύνορά μας, δε μας τρόμαξε ποτέ η υπεροπλία του αντιπάλου. Κάθε φορά που δίναμε δις για εξοπλισμούς, παραχωρούσαμε και γη και ύδωρ.

Το Καστελλόριζο που βρίσκεται τελευταία στο επίκεντρο, δεν έχει καν φαρμακείο! Η καλύτερη άμυνα θα ήταν τα κίνητρα που θα γέμιζαν με κόσμο τα ακριτικά νησιά μας. Τι λέω τώρα όμως.  Και βέβαια δεν πρέπει να ξέχναμε μια ιστορική πραγματικότητα.

Τη Βυζαντινή αυτοκρατορία δεν την έσωσαν ούτε οι μισθοφόροι ούτε οι  εξοπλισμοί. Οι υποδεέστεροι Τούρκοι κυριάρχησαν σταδιακά καθώς οι Παλαιολογοι  θεώρησαν ότι οι μη μουσουλμάνοι Μογγόλοι  θα ανέκοπταν τους Τούρκους, κάτι που δε συνέβη. Το έθνος σώζεται από το λαό του.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail