Παρακράτος: Η Αστυνομία διαταζόταν να εξαφανίζεται από τους δρόμους όταν η ΜΙΤ μετέφερε κρυφά μαχητές

Freepen.gr - Οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας κατάφεραν να απαλλαγεί από τα αστυνομικά σημεία ελέγχου στους δρόμους όταν μετέφεραν τζιχαντιστές για προγράμματα ένοπλης εκπαίδευσης, αποκάλυψε πρώην αξιωματικός ειδικών επιχειρήσεων στο δικαστήριο, σημειώνει το nordicmonitor.com.

Σύμφωνα με τον Turgay Perişan, αρχιλοχία στην ελίτ Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων, η υπηρεσία κράτησε την αστυνομία μακριά από τους δρόμους κατά τη μεταφορά μαχητών και όπλων. «Η αστυνομία απομακρύνθηκε από τα σημεία ελέγχου που παρακολουθούν τους δρόμους που χρησιμοποιούμε», είπε σε υψηλό ποινικό δικαστήριο της Άγκυρας στις 7 Δεκεμβρίου 2017.

Ο Perişan απασχολήθηκε σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Σύριους μαχητές υπό τη MIT. Η υπηρεσία κατασκοπείας συντόνιζε την πρόσληψη μαχητών από τη Συρία ή τα στρατόπεδα προσφύγων στην Τουρκία και ο τουρκικός στρατός παρείχε εφοδιαστική και εκπαίδευση.

Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση στην αραβική γλώσσα την άνοιξη του 2015, στον Perişan ανατέθηκε να συνεργαστεί με τα προγράμματα κατάρτισης για τους Σύρους σε συντονισμό με τη MIT τον Ιούνιο του 2015.

Τα όπλα και η εφοδιαστική παρασχέθηκαν από αποθέματα που συντηρούσε ο στρατός των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση του Incirlik. Από καιρό σε καιρό προμήθειες έφεραν τα αμερικανικά αεροπλάνα φορτίου που προσγειώνονταν στη βάση.

«Οι επιχειρήσεις μας διεξήχθησαν κρυφά, και παρακολουθούνταν προσωπικά από τον Yaşar Güler, αναπληρωτή επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου», κατέθεσε ο Perişan που εργάστηκε σε αυτό το πρόγραμμα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail