Το μέτωπο της λογικής κρύβει συχνά το μέτωπο του ξεπουλήματος και της λεηλασίας

SamWilliamsPhoto / pixabay
Ποια είναι η επέτειος του μετώπου της λογικής που έχουμε σε αυτή τη χώρα; Σίγουρα δεν είναι η 25η Μαρτίου όταν μια χούφτα υπόδουλων για 400 και πλέον χρόνια αποφάσισαν να τα βάλουν με μια αυτοκρατορία. Ούτε οι ηγέτες της επανάστασης που θυσίασαν τα πάντα για ένα εξαιρετικά αμφίβολο αποτέλεσμα. 

Μην είναι η 28η Οκτωβρίου; Είχαν γίνει και προετοιμασίες, λέει. Μάλλον όχι. Ανεξαρτήτως προετοιμασιών που είχαν γίνει, χώρες πολύ πιο ισχυρές από την Ελλάδα συνθηκολόγησαν σε μικρό χρονικό διάστημα. Η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με τρεις αυτοκρατορίες και συνέτριψε τη μία. 

Το μέτωπο της λογικής κρύβει συχνά το μέτωπο του ξεπουλήματος και της λεηλασίας χρησιμοποιώντας το φόβο και τη χειραγώγηση. Πάντως είναι εύκολο να διακρίνεις το ραγιά, το μισό άνθρωπο που έλεγε και ο Δραγούμης από τον λογικό άνθρωπο. Ζέχνει ο φόβος του.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail