Τρέμουν τους Κούρδους οι Τούρκοι στρατιώτες: Μεταφέρονται με πολιτικά λεωφορεία για να επιχειρήσουν

Freepen.gr - Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε επιχείρηση στα νοτιοανατολικά της Lice στην επαρχία Amed. Οι στρατιώτες όμως δε μεταφέρονται στην περιοχή με στρατιωτικά οχήματα, αλλά με πολιτικά λεωφορεία, αναφέρει το πρακτορείο Firat.

Συγκεκριμένα την Τρίτη το απόγευμα, ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση στο Lice όπου προηγουμένως, είχαν σταλεί ενισχύσεις στην περιοχή με πολιτικά λεωφορεία από τις πρωινές ώρες. Με αυτόν τον τρόπο οι στρατιώτες προσπαθούν να προστατευθούν από αντάρτικες ενέργειες μεταμφιεζομενοι σε πολίτες. 

Η στρατιωτική επιχείρηση λέγεται ότι περιλαμβάνει 495 άντρες, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων φρουρών του χωριού.

Το Lice είναι ένα από τα προπύργια των ανταρτών και βρίσκεται στην κουρδική επαρχία Amed (Diyarbakır). Ήταν στο χωριό Fis του Lice που ιδρύθηκε το PKK το 1978. Παρά τη μαζική καταστροφή του χωριού και την εκτεταμένη κρατική τρομοκρατία εναντίον του άμαχου πληθυσμού, οι άνθρωποι στην περιοχή εξακολουθούν να διατηρούν την παράδοση της αντίστασης.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail