Ελλάς - Γαλλία συμμαχίαΤην Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 στο άρθρο μου “Να γίνει η Γαλλία …η Ιθάκη μας”, έγραφα στον επίλογο αυτού του κειμένου:

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

«Είναι για μας τουλάχιστον, γεγονός αδιαμφησβήτητο, ότι προς το παρόν αποφεύχθηκε πολεμική σύρραξη με την Τουρκία για δυο λόγους.

Πρώτον, λόγω της αποφασιστικότητας και της τόλμης που υπέδειξαν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και η στρατιωτική μας ηγεσία και δεύτερον, ο παράγοντας Γαλλία.

Η Γαλλία, η οποία εξυπηρετώντας πρωτίστως τα δικά της συμφέροντα, τάχθηκε “ψυχή τε και σώματι” στο πλευρό της Ελλάδος! Την ώρα που ΗΠΑ, Γερμανία, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ είναι αναφανδόν με την Τουρκία, την ίδια ώρα που η Μεσόγειος φλέγεται.

Αυτήν την ύστατη ώρα, καλείται η Ελλάς να επιλέξει συμμάχους! Να επιλέξει συμμαχικό στρατόπεδο! Που δεν είναι άλλο από το γαλλικό.

Η Γαλλία είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μία πυρηνική δύναμη, και ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Η Γαλλία παίζει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια ιστορία με τον πολιτισμό της, την γλώσσα της και τις δημοκρατικές της αξίες! Η Γαλλία, πολύ απλά, είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες! Η Γαλλία πολύ σύντομα θα αντικαταστήσει την Γερμανία στην ηγεσία της ΕΕ. Έχει δε, ισχυρό, πολύ ισχυρό στρατό!

Μόλις λοιπόν, ύψωσε το ανάστημά της η Γαλλία και ο Πρόεδρός της Εμανουέλ Μακρόν, τότε λούφαξαν στην τρύπα τους ΗΠΑ και Γερμανία και η Τουρκία τρομοκρατήθηκε για τον από μηχανής Θεό της Ελλάδος.

Μια Γαλλία, που θέλει σύμμαχο την Ελλάδα για να μην της στερήσουν ΗΠΑ και Γερμανία το οξυγόνο ζωής στην Μεσόγειο θάλασσα. Γιατί η Ελλάς, είναι για την Γαλλία ο ομφάλιος λώρος που συνδέει εκείνην με την Μέση Ανατολή! Η Γαλλία μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά την Γερμανική ΕΕ (με την πυγμή της Γαλλίας κούρνιασε το επιτελείο των Βρυξελλών και άλλαξε ρητορική), το Αμερικανικό ΝΑΤΟ (το έδειξε άλλωστε πρόσφατα στη διένεξη εμπλοκής της τουρκικής φρεγάτας με την γαλλική), αλλά και τον τουρκολάγνο ΟΗΕ.

Μαζί με την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο, η Γαλλία γίνεται γεωστρατηγική δύναμη στην ΝΑ Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή. Μην ξεχνάμε το γαλλικό χτύπημα στη βάση Αλ Ουατίγια της Λιβύης, που στην ουσία ήταν τουρκική βάση. Είδατε κάποια αντίδραση του Ρ. Τ. Ερντογάν;

Αντίθετα λούφαξε στην φωλιά του και δεν έβγαλε άχνα.

Γι΄ αυτό η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός προσωπικά, τούτες τις δύσκολες ώρες, θα πρέπει να συλλογισθεί, ποιος είναι ο πραγματικός μας σύμμαχος; Έχοντας κατά νου, ότι μόνιμοι σύμμαχοι δεν υπάρχουν, αλλά είναι σύμμαχοι εκείνοι των οποίων τα οικονομικά συμφέροντα συνάδουν με τα δικά μας.

Γι΄ αυτό επιβάλλεται η ελληνική κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα της αγοράς των γαλλικών φρεγατών, άσχετα αν ο Εμανουέλ Μακρόν είπε πως, δεν θα επηρεαστούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδος – Γαλλίας από αυτήν την ακύρωση αγοράς των φρεγατών».

Μετά από αυτό το δημοσίευμα δέχτηκα αρκετά τηλεφωνήματα και έκανα αρκετή κουβέντα με επαΐοντες περί των στρατιωτικών εξοπλιστικών ζητημάτων της Πατρίδος μας.

Ένας εξ αυτών που είπε πως υπάρχει στο “τραπέζι” νέα πρόταση επαναδιαπραγμάτευσης από το Παρίσι για τις φρεγάτες Belharra. Που πιθανή αγορά τους αποκαθιστά την ναυτική υπεροχή της Ελλάδας, που επλήγη επί μια δεκαετία από τα Μνημόνια. Που πάντοτε ιστορικά, το πολεμικό Ναυτικό κράτησε την Ελλάδα ασφαλή από τις τουρκικές ορέξεις και τον νέο - οθωμανισμό. Αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι φρεγάτες Belharra με τα προηγμένα οπλικά συστήματα που διαθέτουν, μπορούν να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα πιθανά κοιτάσματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Επίσης, μπορούν να συμβάλουν στην απαραίτητη διαπραγματευτική ισχύ που χρειάζεται η χώρα μας. Δεν είναι τυχαία η σφοδρή αντίδραση της Τουρκίας στην πιθανή αποκτήσει των φρεγατών. Ασκώντας αφόρητες πιέσεις σε ΗΠΑ και Γερμανία για την κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδος! Γιατί η Άγκυρα δεν θέλει επ΄ ουδενί την οποιαδήποτε αναβάθμιση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα του Πολεμικού Ναυτικού.

Κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Ο Αμερικανικός παράγοντας πιέζει ασφυκτικά για την ματαίωση της προμήθειας των Belharra, όχι μόνο γιατί επιθυμεί να αγοράσουμε δικές του σχεδιάσεις.

Αλλά γιατί δεν θέλει την ενίσχυση του Πολεμικού μας Ναυτικού, αφού δεν το θέλει η Τουρκία, και έτσι προσπαθεί πάση θυσία να αποτρέψει αυτήν την αγορά.

Όλα αυτά για τον πολύ απλό λόγο ότι θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο και την πρωτοβουλία των ενεργειών έναντι της Τουρκίας, προκειμένου αυτή να μην ενταχθεί οριστικά στη ρωσική σφαίρα επιρροής…

Άρα πιστεύουμε ακράδαντα, ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αγοράσει τις γαλλικές φρεγάτες και να συσφίξει περαιτέρω την συμμαχία με την Γαλλία. Μια Γαλλία που δείχνει την απόλυτη στρατιωτική υποστήριξη και προς την Κύπρο μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail