Συγκρίνετε το γεωλογικό χάρτη με αυτόν της οριοθέτησης με Αίγυπτο

Freepen.gr - Ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιώργος Σαχίνης, που ασχολείται επισταμένως εδώ και χρόνια με τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και την ΑΟΖ δημοσίευσε σήμερα στοιχεία του Δρ. Ηλία Κονοφάγου και συγκεκριμένα έναν από τους χάρτες που οι ειδικοί σε υδρογονάνθρακες (δηλαδή Τερέζα Φωκιανού, Αντώνης Φώσκολος, Ηλίας Κονοφάγος & άλλοι) χρησιμοποιούν κατά καιρούς εσωτερικά στις κουβέντες τους για ακριβέστερο προβληματισμό).

Μήπως γνωρίζετε στις διαπραγματεύσεις για τμηματική οριοθέτηση «Υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ»μεταξύ Αιγύπτου & Ελλάδας ποιους Χάρτες Παρουσίας Υπεράκτιου Ορυκτού Πλούτου Υδρογονανθράκων χρησιμοποίησε το Αρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών [;], αναρωτιέται ο δημοσιογράφος συμπληρώνοντας πως εξ όσων είναι γνωστό το Υπουργείο Ενέργειας δε διαθέτει κανέναν τέτοιο χάρτη.

Ας δούμε λοιπόν τους δύο χάρτες. Στις γκρι σκιάσεις βλέπουμε που συγκεντρώνονται υδρογονάνθρακες με βάση το χάρτη και τα όρια υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ. Επίσης έχει χαραχθεί και η γραμμή της μερικής οριοθέτησης, η οποία ξεκινά από τα δυτικά από τη μέση γραμμή αλλά όσο κινείται ανατολικότερα αρχίζει της παραχωρήσεις στην Αίγυπτο στη λεγόμενη Λεκάνη του Ηροδότου όπου εκτιμάται πως βρίσκονται πλούσια κοιτάσματα. Δηλαδή δε δώσαμε απλά...θάλασσα αλλά κατά πάσα πιθανότητα πλούσια κοιτάσματα.

Ας συγκρίνει ο καθένας κι ας αναλογιστεί ως προς το μέγεθος της εθνικής..."επιτυχίας" και σε αυτό το κομμάτι πέραν των όσων άλλων έχουν διατυπωθεί κι αναλυθεί.

 



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail