Απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα ο Τούρκος αντιπρόεδρος

Freepen.gr - Ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας Fuat Oktay κάλεσε το Σάββατο την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει μια δίκαιη στάση σχετικά με τη διαμάχη μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη sτο πρακτορείο Anadolu, ο Οκτάι είπε: "Η Τουρκία αναμένει από την ΕΕ να λάβει δίκαιη στάση, κανείς δεν πρέπει να περιμένει από την Άγκυρα να κάνει ένα βήμα πίσω με βάση τα δικαιώματά της".

Ο Οκτάι ρώτησε περαιτέρω: "Εάν οι προσπάθειες της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα δεν είναι αιτία πολέμου, τότε τι είναι;" τονίζοντας ότι η χώρα "θα προστατεύσει τα δικαιώματά της σε κάθε κυβικό μέτρο της Ανατολικής Μεσογείου, ανεξάρτητα από το κάθε τι".

Άραγε ακόμη πιστεύουν κάποιοι πως υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης με την Τουρκία; Και συνεννόηση σε τι; Στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail