Όταν ο πρωθυπουργός βασίζεται στην Ε.Ε. να απαντήσει στις προκλήσεις της Τουρκίας

«Η Τουρκία θα πρέπει να γνωρίζει ότι αν δεν αλλάξει στάση θα υπάρξουν συνέπειες και θα τεθεί σε κίνδυνο η συνολική της σχέση με την Ευρώπη. Διότι προκλήσεις αυτού του είδους δεν είναι δυνατόν να μένουν αναπάντητες. Όχι μόνο από την Ελλάδα ή την Κύπρο, αλλά και από την Ευρώπη συνολικά» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο CNN και στην Christiane Amanpour.

«Πραγματικά θα ευχόμουν να μην συνέβαινε αυτό και η Ελλάδα να μπορούσε να αποτελέσει γέφυρα για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και τη δημιουργία μιας εποικοδομητικής σχέσης με την Ευρώπη. Αυτό ακριβώς πρότεινα στον Πρόεδρο Ερντογάν, όταν τον συνάντησα για πρώτη φορά πέρσι τον Σεπτέμβριο. Δυστυχώς, όμως, έκτοτε η κατάσταση επιδεινώνεται διαρκώς» τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός.

Όταν όμως βασίζεσαι σε τρίτους να απαντήσουν για όσα εσύ υφίστασαι και όταν ανεδαφικά προτείνεις σε ένα κράτος εισβολέα σε τουλάχιστον τρεις χώρες (Κύπρος, Ιράκ, Συρία) και υπό αμφισβήτηση παρόν στη Λιβύη από μια μη νομιμοποιημένη εδώ και 2,5 έτη κυβέρνηση, το οποίο παράλληλα έχει αποδειχθεί και διακινητής μεταναστών, να είσαι η γέφυρά του προς την Ευρώπη, τότε του στέλνεις το μήνυμα ότι δε διαβάζεις την πραγματικότητα.

Το αποτέλεσμα; Στα ζητά όλα και ανανεώνει τις Navtex.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail