Μια εύστοχη παρατήρηση του Δένδια για τον ερευνητικό στόλο των Τούρκων και τους σκοπούς τους

Freepen.gr - Κατά την ομιλία του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Ολομέλεια της Βουλής στα πλαίσια της συζήτησης των σχεδίων Νόμων για κύρωση των Συμφωνιών με Ιταλία και Αίγυπτο παρουσιάζει ενδιαφέρον μια εύστοχη παρατήρησή του ως προς το χαρακτήρα και τον αληθινό σκοπό του ερευνητικού στόλου της Τουρκίας:

Και, σας παρακαλώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, παρατηρήστε τη σημειολογία ονομασίας των ερευνητικών τους σκαφών. Προσέξτε, των ερευνητικών τους σκαφών, όχι των πολεμικών τους σκαφών. «Φατίχ» (κατακτητής), «Κανούνι» (Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, πρόθεσή του η κατάληψη της Ευρώπης), «Μπαρμπαρός», (ο αρχιπειρατής, αρχιναύαρχος του τουρκικού στόλου), «Oruc Reis» (άλλος πειρατής ναύαρχος), «Γιαβούζ» (ο Σελίμ ο Α’, επίσης γνωστός για τις κατακτήσεις του). Όνομα κανενός επιστήμονα ίσως; Όχι.

Τί να εκπέμπει η Τουρκία όταν αυτά τα ονόματα ερευνούν δήθεν για επιστημονικούς σκοπούς; Και παρατηρούμε ότι συνεχίζει να υπονομεύει τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής με κραυγαλέες και απολύτως καταδικαστέες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και μάλιστα εις βάρος δυο κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ημών και της Κύπρου.

Αλλά δεν έχουμε μόνο εμείς την προνομία αυτή: η Λιβύη, η Συρία, το Ιράκ, έχουν γίνει στόχοι της τουρκικής παραβατικότητας.

Άραγε πιθανότατα αντιλαμβάνεται τώρα ο Ελληνας ΥΠΕΞ ότι η Τουρκία δε χαλούσε τα λεφτά της τρυπώντας την άμμο, όπως υποστήριζε;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail