Γιατί έπρεπε να κλείσει η οικονομία αντί να προστατευτούν οι ευπαθείς;

Engin_Akyurt / pixabay
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν έχω γνωρίσει κανέναν που να λέει ότι δεν υπάρχει ιός. Αυτό που αναρωτιόμαστε είναι γιατί έπρεπε να κλείσει η οικονομία αντί να προστατευτούν οι ευπαθείς, η ζωή των οποίων απειλείται σε συντριπτικά ποσοστά από τον ιό όταν σε αρκετές χώρες οι μισοί σχεδόν νεκροί ήταν σε γηροκομεία και σε κλειστούς ελεγχόμενους χώρους.

Αυτό συνιστά εγκληματική αμέλεια των κυβερνήσεων, αλλά δεν αποτελεί τεκμήριο για τη φονικότητα του ιού στο γενικό πληθυσμό. Εκείνο για το οποίο αναρωτιόμαστε είναι τι άλλαξε από την περίοδο της καραντίνας όταν η μάσκα στα σούπερ μάρκετ δεν ήταν υποχρεωτική, τη φορούσαν ελάχιστοι και πήγαινε περισσότερος κόσμος από ότι τώρα.

Όπως επίσης και το κατά πόσο είναι υγιεινό ένα πανί που η πλειοψηφία το φοράει κρεμασμένο στο λαιμό και το βάζει όπου είναι απαραίτητο. Τώρα από αυτά οι μενουμεσπιτάκηδες έβγαλαν το συμπέρασμα ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν πιστεύουν στον ιό και κάνουν ηλίθιο χιούμορ με τα τσιπάκια.

Είναι δεδομένο ότι υπάρχει μια κοινωνική ομάδα που χρήζει βοήθειας. Το ποια είναι το αφήνω στην κρίση του καθενός.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail