Καλλιάνος εκθέτει Χαρδαλιά: Κανένας σοβαρός Μετεωρολόγος δε θα έδινε πρόγνωση για 63mm

Με μία ανάρτησή του στο facebook, ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος αδειάζει επί της ουσίας τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και τα όσα ανέφερε για την πρόβλεψη του μεγέθους της κακοκαιρίας στην Εύβοια:

Επειδή με ρωτάτε πολλοί, οφείλω να απαντήσω. Ουδέποτε ερωτήθηκα για να δώσω πρόγνωση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την #Εύβοια.

Προσωπικά έβλεπα ισχυρή κακοκαιρία στην περιοχή (χάρτες αστάθειας) και έστειλα εκ των υστέρων τα αποδεικτικά στοιχεία στον Πρωθυπουργό.

Δεν ξέρω ποιος εδωσε την πρόγνωση για 63mm στον κ.Χαρδαλιά!

ΥΓ : Κανένας σοβαρός Μετεωρολόγος δεν θα έδινε πρόγνωση για τόσο συγκεκριμένα χιλιοστά στην Εύβοια κατά τη διάρκεια του επόμενου 24ωρου. Και μάλιστα 63, ούτε 60, ούτε 65!

Κανένα προγνωστικό μοντέλο δεν έχει τη δυνατότητα να σου πει ακριβώς πόσα χιλιοστά θα βρέξει σε μια κακοκαιρία που έρχεται, και αν σου πει δεν το λαμβάνεις υπόψιν σου γιατί ποτέ δεν πρόκειται να πέσει μέσα 100%. Το μόνο που ξέρουν οι Μετεωρολόγοι είναι αν τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην ευρύτερη περιοχή και αν ο όγκος του νερού μεγάλος.

Οπότε μη ρωτάτε εμένα, ρωτήστε τον κ. Χαρδαλιά από που προέκυψε αυτή η πρόγνωση των 63mm για την Εύβοια (τελικά τα βροχόμετρα έγραψαν 350mm!!!). Ποιος ήταν δηλαδή ο αρμόδιος Μετεωρολόγος που έδωσε αυτή τη λανθασμένη εκτίμηση στον Υπουργό;;;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail