Τουρκία και GNA στέλνουν μεγάλο στρατιωτικό κονβόι από τη Μισουράτα στη Σίρτη

Freepen.gr - Μια ένοπλη συνοδεία περίπου 200 οχημάτων έφυγε το Σάββατο από τη Μισουράτα και έφτασε το απόγευμα στην Ταουργκά και έπειτα εγκαταστάθηκε εκεί ως πρώτο βήμα μεταξύ Μισουράτα και Σίρτης, όπου οι δυνάμεις της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας εξακολουθούν να συνοδεύονται από Σύριους μισθοφόρους και Τούρκους αξιωματούχους που ενισχύουν την παρουσία τους σε αυτήν την απέραντη και χαμηλή πληθυσμιακά περιοχή.

Όπως αναφέρει το en.218tv.net, οι στρατιωτικές κινήσεις έρχονται σε μια στιγμή που οι τουρκικές δηλώσεις σχετικά με την έναρξη ενός πολέμου που θα στοχεύσει τις στρατιωτικές μονάδες του LNA στη Σίρτηστην πόλη Sirte συνεχίζονται, καθώς οι Τούρκοι ζήτησαν από τον εθνικό στρατό να αποσυρθεί από τη Sirte και την Al-Jufra στην κεντρική Λιβύη όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη εξοπλισμένη στρατιωτική βάση στη Λιβύη.

Την είδησης της μετακίνησης του κονβόι μετέδωσε το Reuters ενώ ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης πραγματοποιεί εκτεταμένες διερευνητικές περιπολίες των ναυτικών δυνάμεων αναπτύχθηκαν στις ακτές των πόλεων Sirte, Ras Lanuf και Brega, στο πλαίσιο της διασφάλισης αυτών των ακτών, ειδικά στο άκουσμα ειδήσεων πιθανής συνδρομής των τουρκικών πολεμικών πλοίων, εάν η Τουρκία αποφασίσει να ξεκινήσει τη μεγαλύτερη περιπέτεια στη Λιβύη και να ανοίξει ένα στρατιωτικό μέτωπο μεταξύ Σίρτης και Μισουράτα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail