Μήνυμα του Μακρόν υπέρ Ελλάδας-Κύπρου στο Facebook με πλήθος συγχαρητηρίων: Ξυπνήστε κ. πρωθυπουργέ!

Η Ευρώπη πρέπει να προβεί σε μια ενδελεχή εξέταση των ζητημάτων ασφάλειας στη Μεσόγειο. Θα συγκαλέσω προσεχώς μια διάσκεψη των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη Μεσόγειο, τα ενεργειακά θέματα και τα ζητήματα ασφάλειας είναι θεμελιώδους σημασίας. Μετατρέπονται σε αντικείμενο διαμάχης από δυνάμεις που αναδεικνύονται ολοένα και περισσότερο και απέναντι στις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί ακόμη ελάχιστη επιρροή. Η Ευρώπη οφείλει να προασπίσει την κυριαρχία της.

Ας μην αφήσουμε την ασφάλειά μας στη Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων. Για μια ακόμη φορά, θέλω να εκφράσω την πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο και την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους. Δεν πρέπει να δεχτούμε να απειλείται ο θαλάσσιος χώρος ενός κράτους μέλους της ΕΕ.

Στη Λιβύη, δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλες δυνάμεις να παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων. Η επιχείρηση Irini αποτελεί μια από τις απαντήσεις της Ευρώπης. Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί περαιτέρω.

Το παραπάνω είναι η δήλωση του προέδρου της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν που δημοσιεύθηκε στη σελίδα του στο Facebook με πλήθος συγχαρητηρίων και ευχαριστηρίων μηνυμάτων από Ελληνες χρήστες της πλατφόρμας.

Την ίδια ώρα η Αθήνα υπακούοντας στο Βερολίνο και την Ουάσινγκτον, για ακατανόητους λόγους, παγώνει τις σχέσεις της με το Παρίσι λόγω των εξελίξεων με τις φρεγάτες, όσο κι αν οι Γάλλοι ήταν μαξιμαλιστές και φαίνεται πως είναι έτοιμη να τα...κουβεντιάσει όλα.

Ας ξυπνήσουμε πριν να είναι αργά... 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail