Είναι επίσημο: Οκτώ τουρκικά F-35 αγοράζονται για την Αεροπορία των ΗΠΑ

Military_Material / pixabay
Freepen.gr - Μετά από ένα χρόνο εικασιών σχετικά με το τι θα συνέβαινε στα F-35 της Τουρκίας μετά την απομάκρυνση της χώρας από το κοινό πρόγραμμα για το μαχητικό πέρυσι, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έδωσε την οριστική απάντησή του τη Δευτέρα το απόγευμα με έναν χαρακτηριστικό τρόπο - μέσω των ημερήσιων ανακοινώσεων συμβολαίων.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ θα αγοράσει επίσημα οκτώ συμβατικά αεροσκάφη απογείωσης και προσγείωσης F-35A που κατασκευάστηκαν αρχικά από την Lockheed Martin για την Τουρκία ως μέρος μιας τροποποίησης συμβολαίου 862 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης έξι επιπλέον F-35A που έχουν κατασκευαστεί για την Πολεμική Αεροπορία και τροποποιήσεις που θα φέρουν τα τουρκικά αεροσκάφη σύμφωνα με τη διαμόρφωση των ΗΠΑ.

Ένας αξιωματούχος της άμυνας δήλωσε στο Defense News την Τρίτη ότι η τροποποίηση της σύμβασης πληροί τις προϋποθέσεις για την αμυντική πολιτική του 2020 του Κογκρέσου και τα διαθέσιμα κονδύλια. Αφορά τα οκτώ αεροσκάφη παραγωγής Lot 14 F-35A που είχαν αρχικά προγραμματιστεί να παραδοθούν στην Τουρκία το 2022-23.

Η Τουρκία είχε προγραμματίσει να αγοράσει 100 F-35A κατά τη διάρκεια του προγράμματος, αλλά απομακρύνθηκε από το πρόγραμμα τον περασμένο Ιούλιο μετά την αποδοχή του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία μετά από επανειλημμένες προειδοποιήσεις από αξιωματούχους των ΗΠΑ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail