Εκπρόσωπος Χαμάς: περήφανοι οι μουσουλμάνοι για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Freepen.gr - Το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης (HAMAS) επικρότησε την Παρασκευή την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου να ανοίξει το δρόμο για τη μετατροπή εκ νέου της Αγίας Σοφίας σε τζαμί στην Κωνσταντινούπολη για μουσουλμανική λατρεία.

"Αυτό το βήμα είναι μια απόφαση για την οποία είναι περήφανοι οι Μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο", δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής των εξωτερικών υποθέσεων της Χαμάς, Ra'fat Murra, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ILKHA.

«Δυστυχώς, υπάρχει μια κατάσταση θρήνου και θλίψης ορισμένων Αραβικών επίσημων κύκλων αφού οι τουρκικές αρχές κήρυξαν την Αγιασόφια τζαμί», δήλωσε ο Murra.

«Δεν έχουμε δει ποτέ τέτοιου είδους ανθρώπους να κλαίνε για το ιερό τζαμί του αλ Ακτσά, το οποίο εκτίθεται σε παραβιάσεις από την κατοχή του Ισραήλ», υπογράμμισε.

«Δεν έχουμε ακούσει καμία φωνή όταν η κατοχή εμπόδισε την πρόσκληση για προσευχή στο τζαμί του Ιμπραήμ και σε άλλα τζαμιά της κατεχόμενης Παλαιστίνης», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της Χαμάς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail