Η Βουλή της Λιβύης άναψε το πράσινο φως στην Αίγυπτο για να επέμβει στον πόλεμο

Freepen.gr - Το κοινοβούλιο της Λιβύης με έδρα την Ανατολή, το οποίο υποστηρίζει τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA), άναψε το πράσινο φως στις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις να παρέμβουν στη σύγκρουση στη Λιβύη, σημειώνει το πρακτορείο Sputnik.

Στις αρχές Ιουνίου, η Αίγυπτος προχώρησε την ειρηνευτική πρωτοβουλία του Καΐρου, σκιαγραφώντας την πορεία για μια πολιτική διευθέτηση στη Λιβύη και ζητώντας από τα πολεμικά μέρη κατάπαυση του πυρός από τις 8 Ιουνίου. Η πρόταση χαιρετίστηκε από τον Αραβικό Σύνδεσμο, τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά απορρίφθηκε από την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) και την Τουρκία.

"Ζητούμε από κοινού προσπάθειες μεταξύ των δύο αδελφικών εθνών - τη Λιβύη και την Αίγυπτο - προκειμένου να νικήσουμε τον κατακτητή και να διατηρήσουμε την κοινή μας ασφάλεια και σταθερότητα στη χώρα και την περιοχή μας", ανέφερε η δήλωση.

Πρόσθεσε ότι το κοινοβούλιο «καλωσορίζει τα λόγια του Αιγύπτιου Προέδρου, που μίλησε παρουσία εκπροσώπων των λιβυκών φυλών».

"Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις έχουν το δικαίωμα να παρέμβουν για να προστατεύσουν την εθνική ασφάλεια της Λιβύης και της Αιγύπτου, εάν βλέπουν επικείμενη απειλή για την ασφάλεια των δύο χωρών μας", πρόσθεσε η δήλωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail