Όσοι θεωρούν ότι τα μνημεία των γηγενών αξίζουν προστασία

Engin_Akyurt / pixabay
Όσοι θεωρούν ότι τα μνημεία των γηγενών αξίζουν προστασία, υποθέτω πως πιστεύουν ότι το ίδιο θα πρέπει να ισχύσει και για την Αγία Σοφία, ή όχι; Και για να τελειώνουμε με τα βλακώδη επιχειρήματα το Βυζάντιο δεν ήταν ελληνική αυτοκρατορία αλλά ρωμαϊκή που ελληνοποιήθηκε. 

Αυτό είναι πιο σπουδαίο και δείχνει πως ο Χριστιανισμός δεν κατάστρεψε τον Ελληνισμό, το αντίθετο. Μαζί εξελλήνισαν μια αυτοκρατορία. Η συνέχεια του Ελληνισμού ήταν κατανοητή στους σκλάβους Έλληνες που εξασφάλισαν την ελευθερία που απολαμβάνουμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όταν ο Κολοκοτρώνης συνάντησε το Χάμιλτον, του είπε αναφερόμενος στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, ότι ο βασιλιάς μας δε συνθηκολογησε ποτέ.

Ο δε Παλαιολόγος στον τελευταίο του λόγο αναφέρθηκε στους υπερασπιστές της Πόλης χαρακτηρίζοντας τους ως απογόνους των Ελλήνων και των Ρωμαίων. Τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς μας αφορούν όλους.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail