Νεαρός Κούρδος αρνήθηκε να πάει στη Λιβύη και βρέθηκε κρεμασμένος έξω από το σπίτι του

Freepen.gr - Σύμφωνα με την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Afrin-Syria, ο 18χρονος Mihemed Mistefa Yusif βρέθηκε κρεμασμένος από μια καρυδιά μπροστά από το σπίτι του στο χωριό Mrrkan στην περιοχή Mabeta του Afrin. Η οικογένειά του είχε μετακομίσει στο Mrrkan αφού η τουρκική υποστηριζόμενη πολιτοφυλακή Liwa Samarkand κατάσχεσε το σπίτι τους στο Hec Qasim.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές επικαλείται το πρακτορείο ANF, ο νεαρός Κούρδος σκοτώθηκε από τις δυνάμεις κατοχής επειδή δεν ήθελε να προσληφθεί ως Τούρκος μισθοφόρος για αποστολή στη Λιβύη. Στο παρελθόν είχε υποβληθεί σε πίεση μαζί με τον Ebdo Şêxo, έναν νεαρό από τη Rota.

Η Τουρκία έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες μισθοφόρους από τη Συρία, κυρίως Άραβες και Τουρκμένους, και τους έστειλε στη Λιβύη για την υποστήριξη της κυβέρνησης της Τρίπολης που ελέγχεται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. 

Ωστόσο φαίνεται ότι η απουσία προθύμων προς στρατολόγηση αρχίζει να οδηγεί σε άλλα ακόμη πιο σκοτεινά μονοπάτια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail