Η Αίγυπτος θέλει η Ρωσία να επιταχύνει τις παραδόσεις συστημάτων αεροπορικής άμυνας στη Λιβύη

Freepen.gr - Αιγυπτιακές και ρωσικές στρατιωτικές ιστοσελίδες ανέφεραν ότι το Κάιρο ζήτησε από τη Μόσχα να επιταχύνει τις παραδόσεις παράκτιων αμυντικών συστημάτων, συγκεκριμένα του Bastion στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA).

Σύμφωνα με το αραβικό RT, λόγω της τουρκικής δραστηριότητας στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης και της ανατολικής Μεσογείου, η Αίγυπτος αναγκάζεται να αναλάβει επείγουσα δράση.

Αναφέροντας στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, οι δημοσιεύσεις σημειώνουν ότι η Αίγυπτος σκοπεύει να επιταχύνει την απόκτηση αυτών των πυραύλων κατά των πλοίων, προκειμένου να αποτρέψει οποιαδήποτε τουρκική ναυτική επίθεση.

Οι πηγές ανέφεραν ότι το σύστημα Bastion είναι σε θέση να προστατεύσει τις ακτές της Αιγύπτου με μήκος πάνω από 600 χιλιόμετρα από πιθανές αποβάσεις του εχθρού, καθώς το συγκρότημα αναπτύσσεται για μάχη μέσα σε μόλις πέντε λεπτά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail