Η αδιαφορία των ΗΠΑ ανοίγει το δρόμο για σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου στη Λιβύη

Freepen.gr - Η εφημερίδα American Christian Science Monitor τόνισε την πιθανή σύγκρουση μεταξύ των συμμάχων της Ουάσινγκτον στη Λιβύη: Τουρκίας και Αιγύπτου, μετά την πρόσφατη κλιμάκωση των δύο πλευρών.

Η δημοσίευση της εφημερίδας δείχνει ότι ο ανισορροπημένος αμερικανικός ρόλος στη Λιβύη δημιούργησε έναν δρόμο αντιπαράθεσης που σε εξωτερικούς παράγοντες, με επικεφαλής την Άγκυρα και το Κάιρο, που φημίζονται για τις θερμές σχέσεις τους με την Ουάσινγκτον.

Ο συγγραφέας, Taylor Lake, θεώρησε ότι ο κίνδυνος πολέμου μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου στη Λιβύη αυξάνεται καθώς η χώρα απομακρύνεται από την πολιτική λύση από τη μία πλευρά, και η Ουάσιγκτον συνεχίζει να ακολουθεί την περιορισμένη πολιτική της στη Λιβύη από την άλλη, αναμένοντας να δούμε περαιτέρω κλιμάκωση στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Το άρθρο πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο για τις Ηνωμένες Πολιτείες να δώσουν προσοχή στο θέμα της Λιβύης τη στιγμή που βιώνουν μια έντονη προεκλογική περίοδο, αλλά τόνισε ότι μια πιθανή απώλεια των εκλογών από τον σημερινό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ θα εξακολουθήσει την ήρεμη στάση των ΗΠΑ στο ζήτημα της Λιβύης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail