Οι δούλοι των Τούρκων έγιναν δούλοι των Γερμανών

KlausHausmann / pixabay
Όταν η Βόρειος Ηπειρος ήταν μακριά, όταν ο Πόντος και η Μικρά Ασία ήταν μακριά, λογικό να είναι μακριά και η Κύπρος. Tο κράτος δημιουργήθηκε από το έθνος. H πλειοψηφία των εθνικών ευεργετών δηλαδη των ανθρ;vπων που έδωσαν χωρίς να πάρουν τίποτα από το κράτος, δεν ανήκαν στον πυρήνα του κράτους που μας επέτρεψαν οι προστάτες μας αρχικά να έχουμε αλλά στο έθνος.

Επίσης η περιουσία τους αποκτήθηκε στο εξωτερικό καθώς ελληνική αστική δεν αναπτύχθηκε ποτέ εντός των συνόρων. Οι δούλοι των Τούρκων έγιναν δούλοι των Γερμανών που δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή ούτε για το λαό ούτε για τη χώρα ούτε για το έθνος.

Άλλωστε ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Σμύρνη το 1922, Χόρτον το είχε πει από τότε. Ο Ελληνας πολιτικός είναι ικανός να θυσιάσει τη χώρα και πολλές ζωές για να κρατήσει το κόμμα στην εξουσία έστω και λίγες μέρες.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail