Οι πυραυλάκατοι που δε ναυπήγησε η Κύπρος και τα αεροσκάφη που δεν απέκτησε

ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ, Ρ78, ονομάζεται το καινούργιο Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) που κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία της Ελευσίνας και την παρελθούσα Τρίτη 28 Ιουλίου 2020, σε επίσημη τελετή στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας εντάχθηκε στις μάχιμες μονάδες του ελλα-δικού μας Πολεμικού Ναυτικού με ήδη εκπαιδευμένο 45μελές πλήρωμα και πλήρες φορτίο οπλισμού και πυραύλους Έξωσετ βεληνεκούς έως 180 χιλιομέτρων.


Στο ΤΠΚ - Ρ78 δόθηκε το όνομα του θυσιασθέντος 31η Ιανουαρίου 1996, μαζί με τους συναδέλφους του, υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και αρχικελευστή Έκτορα Γιαλλοψό, στην «κρίση των Ιμίων», υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, κυβερνήτη του ελικοπτέρου ΠΝ 21 της Φρεγάτας ΝΑΥΑΡΙΝΟΝ F 461.

Ανάδοχος του σκάφους στην τελετή ο ενός χρόνου τότε, 25χρονος ήδη, γιός του ήρωα Γιάννης Καραθανάσης.

Παρόντες στην τελετή o Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικ. Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κων. Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στ. Πετράκης κ.ά.

Από τα ίδια ναυπηγεία κατασκευάστηκε και ήδη δοκιμάζεται εν πλω, προκειμένου να ενισχύσει την δύναμη ταχέων σκαφών και η επόμενη πυραυλάκατος ΤΠΚ με τ’ όνομα ΒΛΑΧΑΚΟΣ.

ΑΛΛ’ ΟΜΩΣ:
Στην διάρκεια των 27 χρόνων από την 1η επίσημη διακήρυξη, το 1993, της κοινής απόφασης των τότε κυβερνήσεων Αθηνών και Λευκωσίας για την οικοδόμηση του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος Κύπρου, ουδέποτε η Κυπριακή Δημοκρατία αποφάσισε να παραγγείλει στα ελληνικά ναυπηγεία την κατασκευή ισάξιων Πυραυλακάτων για ν’ αποκτήσει η Αμυντική Θωράκιση της Κύπρου και η Αποτρεπτική Ισχύς της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), το κατάλληλο Πολεμικό Ναυτικό που της αναλογεί στην προάσπιση της θαλασσίας έκτασης του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου.

ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ:
Ενώ η Λευκωσία αποφάσιζε την αξιοποίηση της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) για την αναζήτηση υποθαλασσίων κοιτασμάτων ενεργειακού πλούτου, με δεδηλωμένο όραμα την γεωστρατηγική, γεωοικονομική και, άρα, γεωπολιτική της αναβάθμιση, ουδεμία πρόνοια επέδειξε η ίδια (και όλες διαδοχικώς οι κυβερνήσεις της) για την αρμόζουσα και εκ των προτέρων αυτονόητα επιβεβλημένη για μια τέτοια πολιτική, έμπρακτη ασφάλιση των προοπτικών της, με τις αναλογούσες σε αυτήν, «αυτόχθονες» δυνάμεις Πολεμικής Αεροπορίας και Πολεμικού Ναυτικού της ΕΦ.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ πάντα στην δεδηλωμένη και πασίγνωστη και με έμπρακτες πολεμικές απειλές διατυπωμένη σαφέστατα τουρκική βουλιμία.
Αντίθετα, και ανοήτως, αμέλησε να αποκτήσει την ναυτική και αεροπορική ισχύ που αναλογεί και χρειάζεται και μπορούσε (και μπορεί) ν’ αποκτήσει ένα μικρό και μονίμως απειλούμενο κράτος, ώστε να αποκτήσει και υλική υπόσταση η προοπτική και η προσδοκία συμμαχιών με συνεργαζόμενα λόγω ιδίων συμφερόντων κράτη της περιοχής (Αίγυπτος, Ισραήλ) κι ενδιαφερόμενες για την περιοχή μεγαλύτερες δυνάμεις (π.χ. Γαλλία).

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ και η στρατηγική αδαοσύνη και μορφωτική ανεπάρκεια και ηγετική αναξιότητα των, από το 1974 κυβερνώντων και πολιτικώς κυριαρχούντων κομματικά, Ηττημένων Μυαλών της Λευκωσίας (και της πολλαπλασίως ευθυνομένης, για το σύνολο του Ελληνισμού, Αθήνας), Μυαλά διαρκώς διακρινόμενα για την δειλία και την ατολμία τους και την έλλειψη στοιχειώδους ευψυχίας, συνέθεσαν στα οράματα και στις ονειρώξεις των αθεράπευτων ψευδαισθήσεών τους, καθοδηγούμενα και μονίμως καλλιεργούμενα από την Βρετανία και τις ΗΠΑ σενάρια ότι, με... δέλεαρ τον υποθαλάσσιο πλούτο θα έπειθαν (και θα πείσουν, μέχρι και «εμπράκτως») την Τουρκία σε δήθεν «έντιμο συμβιβασμό», σε win-win situation, «καζάν-καζάν», σε «ισότιμης συγκυριαρχίας λύση» του Κυπριακού, «συνεκμετάλλευσης» του Αιγαίου και ούτω καθ’ εξής.

Επειδή προφανώς είναι αμετανοήτως υποταγμένοι στο Φοβικό Σύνδρομο ότι, μια νέα πολεμική σύγκρουση θα σημαίνει και «το τέλος του κυπριακού Ελληνισμού», του οποίου οι ίδιοι, όχι απλώς αμέλησαν αλλά συνειδητά αρνήθηκαν να ενισχύσουν την στρατιωτική Αποτρεπτική του Ισχύ.

ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ ενδεικτικό ότι, ακόμη και τα δικά τους πρόσφατα επιτεύγματα πολιτικής, δεν κατόρθωσαν να πείσουν τον Ελληνισμό ότι έχουν την ικανότητα, την πρόθεση και την στρατηγική σοφία να τα αξιοποιήσουν ως «κεκτημένα» για παραπέρα εμπέδωση και έμπρακτη εθνοφελή αξιοποίηση.

ΧΘΕΣ αναρτήσαμε,
εν είδει βολιδοσκόπησης,
στο φέιζμπουκ,
έναν οιονεί «παιάνα»
γι’ αυτά τα πρόσφατα επιτεύγματά τους με τον τίτλο «εθνικές μοιρολογίστρες», σκοπίμως τσιγκλώντας τους αναγνώστες.

Τα καταιγιστικά, σοβαρού περιεχομένου, σχόλια των εχόντων μνήμη, γνώση και εγρήγορση αναγνωστών, πείθουν ότι δικαίως δεν τους... πείθουν τα νυν επιτεύγματα Αθηνών και Λευκωσίας.

Κρίνουμε χρήσιμο να παραθέσουμε την ανάρτηση:

«Εντύπωση προκαλεί το εξής γεγονός:
(α) ΕΝΩ η Ελλάς απέκρουσε αποφασιστικά και αποτελεσματικά, με τις Ένοπλες Δυνάμεις της, την «πληθυσμιακή» εισβολή της Τουρκίας στον Έβρο και στα νησιά, με τη συνδρομή και διμοιρίας της ΜΜΑΔ από την Κύπρο,
(β) ΕΝΩ η Ελλάς και η Κύπρος ανέκοψαν έως τώρα αποφασιστικά και αποτελεσματικά την εξάπλωση της πανδημίας του Κορωνοϊού,
(γ) ΕΝΩ η Ελλάς, με τις Ένοπλες Δυνάμεις της, απέτρεψε ως τώρα αποφασιστικά και αποτελεσματικά αυτές τις μέρες τις πολεμικές βουλιμίες της Τουρκίας και του στόλου της στο Καστελόριζο και στην Κρήτη,
(δ) ΕΝΩ η Ελλάς και η Κύπρος πέτυχαν και την εκπεφρασμένη πλέον συμπαράσταση της Γαλλίας απέναντι στην Τουρκία, με τον πρόεδρο Μακρόν να εξοργίζει τον Ερντογάν,
(ε) ΕΝΩ η Ελλάς και η Κύπρος συνεχίζουν κοπιωδώς το στρίμωγμα της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εγκαλώντας πλέον και την «πολιτική του Κατευνασμού», ώστε να τρέχει «διαμεσολαβητής» η Γερμανία της Μέρκελ και:
(στ) ΕΝΩ Ελλάς και Κύπρος εμφανίζουν στην πράξη (χωρίς ενδοελληνικούς εμφύλιους διχασμούς) μια πανεθνική πολιτική Αντίστασης απέναντι στην Τουρκία, επιχειρώντας την αξιοποίηση των καθ’ έκαστον εθνικών συμφερόντων ήδη συνεργαζομένων πέριξ κρατών (Ισραήλ & Αιγύπτου),
ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ διαρκώς στα ΜΜΕ και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μία σειρά από ... Εθνικές Μοιρολογίστρες, έγκυροι κατά τ’ άλλα και καταξιωμένοι αναλυτές και αρθρογράφοι οι οποίοι... προεξοφλούν με 100% βεβαιότητα ότι «η Ελλάς θα μας πουλήσει και πάλι», ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συρθεί σε διαπραγματεύσεις υποταγής στην Τουρκία», ότι «ο Μητσοτάκης θα πάει σε διάλογο με τον Ερντογάν, με τα τουρκικά γεωτρύπανα στην κυπριακή ΑΟΖ» και άλλα παλαιόθεν γνωστά μοτίβα «ξεπουλήματος».
Πώς κατέληξαν σε τέτοιες... βεβαιότητες; Δεν έχει εντοπισθεί επακριβώς εισέτι. Άχρι στιγμής, αντιθέτως, είναι πασίδηλο γεγονός ότι: Ούτε ο Αλέξης Τσίπρας «μας πούλησε» (δλδ την Κύπρο, το Αιγαίο, το Καστελόριζο, την ΑΟΖ), ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ - και επί του παρόντος - ενδιαφέρον είναι πώς και έχουμε τόσες... Μοιρολογίστρες; Και πού οφείλεται αυτή η ανεπάρκεια ορθοτόμησης των πραγματικών [από «α» έως «στ»] γεγονότων;»
λ.μ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail