Παληκάρια οι Κούρδοι: Τουρκικό Βατερλώ στο Χεφτάνιν με 31 νεκρούς

Freepen.gr - Σύμφωνα με το Κέντρο Τύπου των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HPG), ο τουρκικός στρατός υπέστη σοβαρές απώλειες στην περιοχή Heftanin στο βόρειο Ιράκ το Σαββατοκύριακο, σημειώνει το πρακτορείο ANF.

Όσον αφορά τις λεπτομέρειες της αντάρτικης αντίστασης ενάντια στην εισβολή στο Heftanin, η οποία ξεκίνησε πριν από σχεδόν ένα μήνα, το γραφείο Τύπου ενημερώνει ότι ο τουρκικός στρατός προσπάθησε να σημειώσει πρόοδο στους λόφους του Kartal και του Şehîd Birhat στην περιοχή Bektorya στις 11 Ιουλίου το απόγευμα. Η πρόοδος παρατηρήθηκε αρχικά από τους αντάρτες, και στη συνέχεια το HPG χτύπησε σε τρία διαφορετικά μέρη. Επτά στρατιώτες σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν. Στην ίδια περιοχή, πραγματοποιήθηκαν τρεις πράξεις σαμποτάζ εναντίον εχθρικών μονάδων νωρίς το Σάββατο το πρωί, στις οποίες 16 στρατιώτες σκοτώθηκαν και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν. Κατά τη διάρκεια των μαχών και των βομβαρδισμών στην περιοχή, οι αντάρτες μαχητές Evîn και Bahoz έπεσαν ως μάρτυρες.

Στις 12 Ιουλίου, τα τουρκικά στρατεύματα εδάφους προσπάθησαν να προχωρήσουν στην περιοχή Dola Beraza και στο λόφο Indirme στην περιοχή Xantûr. Οι αντάρτες χτύπησαν από τρεις πλευρές και σκότωσαν τρεις στρατιώτες. Όταν τα τουρκικά στρατεύματα αποσύρθηκαν, η HPG χτύπησε δύο ακόμη φορές, σκοτώνοντας πέντε στρατιώτες.

Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε δράση στο Βαν

Το Γραφείο Τύπου HPG ενημέρωσε επίσης για στρατιωτική επιχείρηση του τουρκικού στρατού στην επαρχία Γκουρπίναρ της επαρχίας Βαν της Τουρκίας. Στην περιοχή Axula, τα στρατεύματα απομακρύνθηκαν από ελικόπτερα μεταφορών στις 2 Ιουλίου και υπήρξαν συγκρούσεις με μια μονάδα της HPG. 

Εν ολίγοις μόνοι τους οι Κούρδοι με κάτι λιανοτούφεκα πολεμούν και τσακίζουν αλύπητα τους Τούρκους όπου τους πετύχουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail