1821-2021 θα το γιορτάσουμε πρώιμα, όπως φαίνεται όχι με βεγγαλικά αλλά με πραγματικά πυρά και με τους ίδιους τους Οθωμανούς

Πως θα εορτάσουμε τα 200 χρόνια από την συμπλήρωση της Επανάστασης του 21;
«Στην ΠΑΝΑΓΙΑ μας και μάλιστα εν μέσω Δεκαπενταύγουστου δεν μπαίνει μάσκα…»
Έλεγε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός « οι τούρκοι θα φύγουν αλλά θα ξανάρθουν και θα φτάσουν στα ΕΞΑΜΙΛΙΑ…μετά θα τους κυνηγήσουν στην κόκκινη μηλιά»
Τα ΕΞΑΜΙΛΙΑ μας τα εξήγησε ο μεγάλος  ΑΓΙΟΣ των ημερών μας  Όσιος Παισίος. Τότε μας τα εξήγησε, σήμερα τα ζούμε.
Αυτοί που κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους και θέλουν να πάρουν στον λαιμό τους ένα Έθνος δεν υπάρχουν λέξεις για να χαρακτηριστούν.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η αποκλιμάκωση ήρθε στα λόγια και ξεκίνησαν τώρα τα προβλήματα στο ΑΙΓΑΙΟ , στην Κρήτη και στην ευρύτερη περιοχή.
Ο σκύλος πριν δαγκώσει γαυγίζει και επικαλείται γενοκτονία τούρκων στην Κρήτη και στην Κύπρο.
Προσέξετε την όψιμη  μανία του με την Κρήτη, στην κυριολεξία λυσσάει.
« Οκτάι: Η Ελλάδα επιχειρεί να αποκλείσει την Τουρκία
Παράλληλα, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι επιχειρεί να αποκλείσει την Τουρκία ενώ υποστήριξε ότι τόσο στην Κρήτη όσο και στην Κύπρο έγινε γενοκτονία μουσουλμάνων. «Αν κοιτάξετε στα ελληνικά νησιά βλέπετε καθαρά τι κάνουν”, ανέφερε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι στη Μεσόγειο και το Αιγαίο προσπαθούν να φυλακίσουν την Τουρκία στην ηπειρωτική χώρα. Το ίδιο είναι και τα παιχνίδια στην Κρήτη και την Κύπρο. Αν κοιτάξετε στην Κύπρο βλέπουμε καθαρά ότι δεν υπάρχει μια κανονική διαδικασία. Στην Κρήτη έχει εξαλειφθεί η παρουσία των Τούρκων μουσουλμάνων. Αν θέλουν να δουν γενοκτονία ας κοιτάξουν στην Κρήτη. Αν θέλουν να δουν γενοκτονία ας κοιτάξουν στην Κύπρο το 1960 και μετά. Η Τουρκία είδε αυτό το παιχνίδι και αυτό που κάνει σήμερα η Τουρκία με την άδεια του Προέδρου μας είναι να σκίσει αυτό τον χάρτη ο οποίος άλλωστε δεν υπάρχει και θα τον πετάξει. Η υπογραφή της συμφωνίας μας με τη Λιβύη είναι ντε φάκτο σκίσιμο αυτού του χάρτη», ανέφερε.
 Και ενώ ο τούρκος λυσσάει Ακαδημαικοί προσπαθούν να κατανοήσουν τι τον τσίμπησε και μολύνθηκε στο μυαλό.
« Ο καθηγητής του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Ulaş Doğa Eralp έχει μία ενδιαφέρουσα άποψη, ισχυρίζεται ότι ο κύριος στόχος της Τουρκίας με αυτές τις θαλάσσιες επιθέσεις-διεκδικήσεις δεν είναι απαραίτητα να βρει αποθέματα υδρογονανθράκων, αλλά να εμποδίσει την Ελλάδα, την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Κύπρο, καθώς και μεγάλες εταιρείες γεώτρησης να τα εκμεταλλευτούν, με την ελπίδα ότι θα διαπραγματευτεί τα κέρδη.
«Η Άγκυρα έχει αναγάγει τις παραβιάσεις σε διεθνή πολιτική», τόνισε ο καθηγητής σε συνέντευξη του στην Ahval. «Λένε, είμαστε εδώ. Μπορεί να μην θέλετε να μας δείτε, αλλά εμείς εδώ είμαστε – και χωρίς εμάς στο τραπέζι δεν πρόκειται να διαπραγματευτείτε», πρόσθεσε. «Αλλά αυτό που αρνούνται να παραδεχθούν είναι ότι όταν σε ένα παιχνίδι δεν έχεις «μάρκες», δεν έχεις και λόγο. Η Άγκυρα μόνο χαμένη θα βγει από αυτή την ιστορία».
Σύμφωνα με τον Τούρκο αναλυτή, η Ελλάδα και η Τουρκία βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ σε ένα θερμό επεισόδιο, αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να ανησυχεί την Ελλάδα, η Τουρκία «ρισκάρει πολλά περισσότερα…….» Πηγή: Ahval
Θα σας μεταφέρουμε κάτι που  επισημάναμε στο παρελθόν και είναι ο προειδοποιητικός λόγος ενός γέροντα πριν καιρό.
« ο τούρκος θα έρθει ξαφνικά με λύσσα σε όλα τα μέτωπα, αλλά γρηγορείτε και πιστεύετε στην άνωθεν βοήθεια »
Στην ΠΑΝΑΓΙΑ μας και μάλιστα εν μέσω Δεκαπενταύγουστου δεν μπαίνει μάσκα , ο απλός πιστός λαός λαμβάνοντας όλα τα προληπτικά μέτρα πρέπει να κλίνει γόνυ και να προσευχηθεί με άνεση , οι στιγμές είναι δύσκολες, όταν άνοιγαν τα σύνορα και ειδικά στην Βόρειο Ελλάδα έπρεπε να σκεφτούν για αύξηση κρουσμάτων, όταν τα Βαλκάνια έβραζαν από κρούσματα.
Οι εκπλήξεις οι θλίψεις και οι χαρές είναι ενώπιον μας.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail