Επανεκκίνησε η παραγωγή πετρελαίου στη μεγαλύτερη πηγή της Λιβύης

Freepen.gr - Ένας αξιωματούχος δήλωσε την Κυριακή ότι το μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο της Λιβύης συνεχίζει εκ νέου την παραγωγή, η οποία είχε σταματήσει για σχεδόν πέντε μήνες λόγω του κλεισίματος των πετρελαιοπηγών και λιμένων, αναφέρει το Libya IR Review.

Σύμφωνα με τον Ali El-Zeeb, διοικητή των φρουρών εγκαταστάσεων πετρελαίου που ευθυγραμμίζονται με την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA), η επανεκκίνηση του πεδίου Sharara ακολουθεί το άνοιγμα μιας βαλβίδας στον αγωγό που οδηγεί στο λιμάνι της Zawiya την Παρασκευή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πεδίο Sharara παρήγαγε 300.000 βαρέλια την ημέρα πριν από το κλείσιμο στα μέσα Ιανουαρίου.

Η Sharara field είναι μια κοινή επιχείρηση μεταξύ της National Oil Corporation (NOC) και των Total SA, Repsol SA, OMV AG και Equinor ASA.

Η επανεκκίνηση ήρθε λόγω της υποχώρησης των μαχητών του Χαλίφα Χατάρ από τη δυτική Λιβύη, οι οποίοι αγωνίζονταν για να αποκτήσουν τον έλεγχο της πρωτεύουσας, της Τρίπολης, από την GNA για περισσότερο από ένα χρόνο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail