Συρία στο πλευρό της Αιγύπτου: Θα βοηθήσουμε στη Λιβύη, αν μας ζητηθεί

Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Walid al-Muallem δήλωσε την Τρίτη ότι η Δαμασκός επιβεβαιώνει την υποστήριξή της στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) και τον διοικητή του, τον Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ και στην πρωτοβουλία του Καΐρου για την κατάσταση στη Λιβύη.

Ο Σύριος διπλωμάτης είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Δαμασκό σήμερα ότι η χώρα του υποστηρίζει τους θεσμούς που έχουν συσταθεί στην ανατολική Λιβύη και επιβεβαιώνει την ανησυχία του για την ενότητα και την κυριαρχία των λιβυκών εδαφών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας επιβεβαίωσε ότι η Δαμασκός «στέκεται δίπλα στους Αραβες αδελφούς στην Αίγυπτο για να υπερασπιστούν την εθνική τους ασφάλεια και την αραβική εθνική ασφάλεια… και αν θέλουν οποιαδήποτε συριακή υποστήριξη, είμαστε έτοιμοι για αυτό ανεξάρτητα από τη θέση τους στα ζητήματά μας».

Από την άλλη πλευρά, ο Muallem επέκρινε την τελευταία επίθεση της Τουρκίας στο Ιράκ, κατηγορώντας τους ότι ήθελαν να «αποκαταστήσουν τις οθωμανικές φιλοδοξίες».

«Η Τουρκία εισβάλλει στο βόρειο Ιράκ και μεταφέρει μισθοφόρους στη Λιβύη, καταλαμβάνει εδάφη στη Συρία και θέλει να αποκαταστήσει τις οθωμανικές φιλοδοξίες», πρόσθεσε ο Muallem.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail