Η κυβέρνηση ξεμένει από θαύματα, ο ανασχηματισμός από τη χώρα των προφητών τι μπορεί να κάνει;

Η κυβέρνηση ξεμένει από θαύματα, ο ανασχηματισμός από την χώρα των προφητών τι μπορεί να κάνει; Η κυβέρνηση, όπως η κάθε κυβέρνηση, έχει πέντε δυνατά σημεία στην αφετηρία της.


1. Την κούραση του κόσμου από την προηγούμενη, στην χώρα μας συνήθως καταψηφίζουμε την απερχόμενη κυβέρνηση και λιγότερο ψηφίζουμε την νέα.

2. Την δυνατότητα να δώσει λύσεις σε δευτερεύοντα θέματα, που η προηγούμενη για διάφορους λόγους δεν το έκανε ή δεν πρόλαβε.

3. Να χρεώνει κάθε στραβό που συμβαίνει, όπως μια πλημμύρα στους προηγούμενους που δεν έκαναν τα αντιπλημμυρικά έργα και να μοιράζουν υποσχέσεις που οι περισσότερες ξεχνιούνται.

4. Την καθολική στήριξη των ΜΜΕ είτε είναι παραδοσιακά φιλικά με το κόμμα που αναλαμβάνει την διακυβέρνηση είτε ψάχνει τις "άκρες", για τα συμφέροντά του.

5. Την απαξιωμένη και αμήχανη αξιωματική αντιπολίτευση.

Η σημερινή, είχε όλα τα σημεία μαζί της μέχρι την επιλογή του Ερντογάν να στείλει οργανωμένα τους πρόσφυγες στον Έβρο και την εμφάνιση του κορονοιού στην συνέχεια.

Στο πρώτο επεισόδιο, επέλεξε την δυναμική αντιμετώπιση, κέρδισε η χώρα, κέρδισε διπλά και η ίδια, λόγω της αναποτελεσματικότητας της προηγούμενης κυβέρνησης.

Το γεγονός αυτό έκρυψε την κακή διαχείριση που έκανε και κάνει και η σημερινή κυβέρνηση στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην χώρα μας. Και μόνο η κατάργηση και η επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής και οι δύο αλλαγές υπουργών δείχνει το μέγεθος της ετοιμότητας της κυβέρνησης και της αποτυχίας της.

Στο δεύτερο, την αντιμετώπιση του COVIT-19 η χώρα μας είχε καλά αποτελέσματα σε σχέση με τις ανεπτυγμένες χώρες της ΕΕ, για δύο αντικειμενικούς λόγους:

1. Την περιορισμένη εξωστρέφεια της χώρας μας με αποτέλεσμα να έχουμε λίγα κρούσματα.

2. Την χρονική υστέρηση εμφάνισης των κρουσμάτων στην χώρα μας, γεγονός που έδωσε την δυνατότητα στην κυβέρνηση και τους ειδικούς να δουν τα δραματικά γεγονότα στις άλλες χώρες και εκτιμώντας τις ανεπάρκειες του ΕΣΥ, να πάρουν τις σωστές αποφάσεις.

Οι αδυναμίες της κυβέρνησης είναι χτυπητές και σε πολλούς τομείς. Μερικές ακόμη δεν έχουν φανεί, λόγω καραντίνας και επικοινωνιακής κυριαρχίας της κυβέρνησης, για τους πέντε λόγους που περιέγραψα στην αρχή.

Η προαναγγελία του ανασχηματισμού δείχνει την εσωτερική πίεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και του Πρωθυπουργού, όπως και την αποκάλυψη των προβλημάτων τώρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος της κυβέρνησης και αρχίζει να τραβιέται η κουρτίνα του φόβου που δημιουργήθηκε από τον κορωνοιό και τα ΜΜΕ.

Η μορφή του ανασχηματισμού και τα πρόσωπα που θα σχηματίσουν την δεύτερη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα μας δείξουν ποια προβλήματα αναγνώρισε ο πρωθυπουργός, ποιες πιέσεις και από ποιους δέχτηκε και αν θα πάει σύντομα σε εκλογές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail