Τα πρώτα σημάδια πρόωρων εκλογών στον ορίζοντα

Mετά το φιάσκο με το αχρείαστο lockdown της οικονομίας, με πρόσχημα τον κορωνοϊό, ο πολιτικός χρόνος φαίνεται ότι επιταχύνεται. Η κυβέρνηση μόλις αντιλήφθηκε πόσο επικίνδυνο στοίχημα έπαιξε, παριστάνοντας τον σωτήρα όλων και υποβάλλοντας την οικονομία σε μία αχρείαστη εκ των πραγμάτων περιπέτεια.

Του Son Ofeon

H εικόνα με 184 νεκρούς “λόγω κορωνοιού” με διάμεση ηλικία τα 76 έτη μόνο κρίσιμη δεν χαρακτηρίζεται από οποιονδήποτε διατηρεί “σώας τας φρένας” και δεν ζει στην εικονική πραγματικότητα του εγκεφάλου του πρωθυπουργού και των άμεσων συνεργατών του.
Η τεράστια οικονομική ζημιά στην οικονομία βρίσκεται προ των πυλών με την βλάβη, που θα προκύψει στον τουρισμό από τους χειρισμούς της κυβέρνησης.
Τα σύνορα έπρεπε να είναι ήδη ανοικτά προς όλες τις χώρες και τα ιατρικά πρωτόκολα να εφαρμόζονται μόνο στα νοσοκομεία.
Για την πλειονότητα του πληθυσμού ο κορωνοϊός εξελίσσεται σαν μία σοβαρή γρίπη και μπορεί να σκοτώσει κατά κυριολεξία μόνο τους ετοιμοθάνατους.
Επομένως, τα αυστηρά πρωτόκολα μπορούν μόνο να προκαλέσουν αχρείαστες στρεβλώσεις στην οικονομία και αυξημένο οικονομικό και κοινωνικό κόστος.
Η Ελλάδα θα πληγεί ανεπανόρθωτα, αν το ΑΕΠ μειωθεί λόγω των κακών επιδόσεων του τουρισμού πάνω από 15%.
Το γεγονός ότι από την κυβέρνηση διαρρέεται ότι η Ελλάδα θα ενισχυθεί με ένα πακέτο στήριξης από την ΕΕ ύψους 22,6 δις ευρώ δεν πρέπει να καθησυχάζει κανένα , καθώς τα έσοδα από τον τουρισμό πέρυσι εκτιμήθηκαν σε 17,8 δις ευρώ.
Υπάρχει σημαντική διαφορά ουσίας ανάμεσα σε χαμένα ετήσια έσοδα ύψους 17, 8 δις ευρώ, σε απώλεια ΦΠΑ 2,3 δις ευρώ, σε απώλεια φόρων εισοδήματος 3,9 δις ευρώ και σε μία συσσωρευμένη βοήθεια ύψους 22,6 δις ευρώ ,“δανεική ή μη” , κατανεμόμενη σε 4 έως 5 χρόνια.

Και ο πιο άσχετος με τα οικονομικά θα μπορούσε να διαφωτίσει τον πρωθυπουργό ότι θα του λείπουν για κάθε χρόνο μέχρι το 2024 κεφάλαια πάνω από 10 δις ευρώ ετησίως!

Με παρόμοιες οικονομικές επιδόσεις κανένας πρωθυπουργός δεν θα μείνει στο απυρόβλητο και εκτός κριτικής, ακόμα και αν διαθέτει στα ΜΜΕ της Ελλάδας 40 εκατ ευρώ ετησίως για διαφήμιση με πρόσχημα τον κορωνοιό.

Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια για νέο δανεισμό και σίγουρα δεν αντέχει “σοσιαλιστικά” πειράματα στην οικονομία της.

Η ιδέα ότι θα μπορούσε το κράτος να ελέγχει κεντρικά την οικονομία και να αποφασίζει ακόμα και για τους κανόνες λειτουργίας των οίκων ανοχής, δείχνει τον παραλογισμό της κυβέρνησης.
Δυστυχώς πρόκειται για ομαδικό και οπαδικό παραλογισμό στα όρια της γελοιότητας και κανένας δεν τον προφύλαξε από την αποκάλυψη ότι του αρκούν 15 λεπτά για να “τελειώσει”.

Εξίσου παράλογο είναι να δίνεις το δικαίωμα σε εργοδότες να μειώσουν τον χρόνο εργασίας των μισθωτών με ανάλογη περικοπή του μισθού και να καλύπτει το κράτος το 60% της απώλειας εισοδήματος με χρηματοδότηση από την ΕΕ ή και ίδιους πόρους.

Μόνο άσχετος με τα οικονομικά θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει παρόμοια μέθοδο.

Όταν το οριακό προιόν της μονάδας εργασίας υστερεί από το μισθό του εργάτη, ο εργάτης απολύεται. Το να πριμοδοτείς κάποιον μερικά εργαζόμενο μέσω του κράτους είναι ισοδύναμο με αύξηση μισθού χωρίς αντίστοιχη παραγωγικότητα.

Ο εργοδότης θα προτιμήσει να απολύσει κάποιον παρά να τον υποαπασχολεί, όταν δεν έχει επαρκή έσοδα από την παραγωγική δραστηριότητα του.

Και πώς θα είναι δυνατό να υπάρχουν επαρκή έσοδα, όταν 506.000 εργαζόμενοι βασίζονται σε 534 ευρώ για να ζήσουν και τον επόμενο μήνα;
Πώς είναι δυνατό να προκηρύσσονται πρόσθετες θέσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ σε μία χώρα όπου για να επισκεφθείς το δημόσιο χρειάζεσαι ραντεβού και όπου κρίσιμοι τομείς του κράτους “υπολειτουργούν”, με βάση τα “ιατρικά” πρωτόκολα για τον κορωνοιό?
Πώς είναι δυνατό να υπόσχεσαι αυξήσεις στους συνταξιούχους, όταν τα φορολογικά σου έσοδα έχουν καταρρεύσει οικτρά λόγω “κορωνοιού”;
Όλα τα παραπάνω είναι ενδείξεις ότι ο κος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές πριν την συμπλήρωση του 18μηνου, ώστε να εξασφαλίσει ότι αυτές θα γίνουν με λίστα και θα μπορέσει να τις κερδίσει πριν εμφανιστούν τα πραγματικά προβλήματα στην Ελληνική οικονομία.
Αυτή είναι η μόνη λογική εξήγηση για όσα παράλογα έγιναν ως σήμερα από την διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον τελευταίο χρόνο.

H εναλλακτική εξήγηση θα ήταν ότι ο κος Μητσοτάκης πάσχει από το σύνδρομο του Νέρωνα και χρειάζεται να βλέπει την καταστροφή για να συνθέσει το “ποιητικό” του έργο.

Αν συμβαίνει όμως το δεύτερο , μαζί με τον πολιτικά αυτοχειριαζόμενο αρχηγό της θα καταστραφεί και η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ακριβώς έγινε με το ΠΑΣΟΚ και τον Γεώργιο Παπανδρέου, που και αυτός πίστευε ότι ήταν πορφυρογέννητος Σωτήρας και ότι “λεφτά υπήρχαν”.
Για την ιστορία πάντως, ελπίζω ο κος Μητσοτάκης να κρατάει ημερολόγιο και να καταγράφει τουλάχιστον τις σκέψεις του.

Τα ποιήματα του Νέρωνα δυστυχώς δεν διασώθηκαν...

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως είναι τόσο σίγουρος ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές και θα τις κερδίσει, που εκτύπωσε και μοιράζει έντυπο με το πρόγραμμα του με τίτλο Μένουμε όρθιοι.











Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail