Σάλπισμα πολέμου από Σίσι σε ΕΔ: Να είστε έτοιμοι, μπορούμε πια νόμιμα να επέμβουμε στη Λιβύη

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ-Φατάχ Ελ-Σίσι δήλωσε το Σάββατο ότι οποιαδήποτε άμεση αιγυπτιακή επέμβαση στη Λιβύη θα έχει διεθνή νομιμοποίηση σε αυτό το σημείο, αναφέρει η ahram.org.eg.

Ο Σίσι έκανε τη δήλωση σε τηλεοπτική ομιλία επιθεωρώντας τη Δυτική Στρατιωτική Ζώνη της Αιγύπτου, συνοδευόμενος από τους αρχηγούς και τους πρεσβύτερους των φυλών της Λιβύης, τον Αιγύπτιο Υπουργό Άμυνας και τον Γενικό Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων Μοχάμεντ Ζάκι, τον Αρχηγό Προσωπικού Μοχάμεντ Φάριντ, καθώς και ηγέτες των κύριων κλάδων των Αιγυπτιακών Ένοπλων Δυνάμεων.

Ο Ελ-Σίσι εξήγησε ότι σε οποιαδήποτε παρέμβαση στη Λιβύη από αιγυπτιακές δυνάμεις "θα ηγείται η Λιβυκή φυλή" και τόνισε ότι "φιλοδοξούμε μόνο στη σταθερότητα της Λιβύης".

«Δεν θα είμαστε εισβολείς… θέλουμε μόνο μια σταθερή, ασφαλή και ανεπτυγμένη Λιβύη».

"Καλούμε τις διάφορες λιβυκές πλευρές να σεβαστούν τις τρέχουσες γραμμές και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις", δήλωσε προσθέτοντας ότι "οι Sirte και Al-Jufra της Λιβύης θεωρούνται η κόκκινη γραμμή για την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου".

Ο Σίσι είπε ότι η Αίγυπτος έχει ζητήσει μια ολοκληρωμένη διευθέτηση στη Λιβύη που περιλαμβάνει την εξάλειψη των τρομοκρατικών πολιτοφυλακών και έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια που σχετίζονται με τη Λιβύη και έχει υποστηρίξει προσπάθειες επίλυσης κρίσεων.

Ένας εκπρόσωπος των φυλών της Λιβύης κάλεσε τον Πρόεδρο Ελ Σίσι να προστατεύσει τη Λιβύη, λέγοντας: «Εκ μέρους των φυλών της Λιβύης, ζητάμε έντονα να προστατεύσετε τη Λιβύη και να διατηρήσετε την κυριαρχία και τον πλούτο της προς όφελος του λαού».

Ο Ελ-Σίσι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και είπε ότι η Αίγυπτος "είναι έτοιμη να στηρίξει τους Λιβύους αδελφούς κατόπιν αιτήματος" και εξέφρασε την ετοιμότητα της Αιγύπτου να εκπαιδεύσει και να οπλίσει τη φυλετική νεολαία της Λιβύης υπό την επίβλεψη ηγετών των λιβυκών φυλών.

Νωρίτερα στην ομιλία του, ο πρόεδρος τόνισε ότι έχει καταστεί επιτακτική ανάγκη οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αιγύπτου να είναι έτοιμες υπό το φως της αστάθειας που επικρατεί στην περιοχή.

"Εκτιμώ τις προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων για την προστασία της δυτικής πύλης", είπε.

Κατά τη διάρκεια της επιθεωρητικής του περιοδείας στη Δυτική Στρατιωτική Ζώνη της Αιγύπτου, ο Ελ-Σίσι είπε ότι ο αιγυπτιακός στρατός είναι ένας από τους ισχυρότερους στην περιοχή και ότι είναι ένας σοφός στρατός που προστατεύει και δεν απειλεί.

"Ο στρατός μας είναι σε θέση να προστατεύσει την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου", είπε ο πρόεδρος, "εντός και εκτός των συνόρων της πατρίδας".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail