Ξάδελφος Καντάφι: «Είμαστε σε θέση να φτάσουμε στην Κωνσταντινούπολη, έχουμε συμμάχους στην Τουρκία»

Freepen.gr - Ο πολιτικός αξιωματούχος του Εθνικού Μετώπου της Λιβύης και ξάδερφος του πρώην Προέδρου της Λιβύης, Ahmed Gaddaf Al-Dam, δήλωσε την Πέμπτη ότι η Αίγυπτος έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της, επισημαίνοντας ότι πολλές από τις βομβιστικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στη χώρα προήλθαν από Λιβύη.

Σε συνέντευξή του στο Sky News Arabia, ο Gaddaf Al-Dam τόνισε ότι οι προσπάθειες του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παρέμβει στη Λιβύη θα αποτύχουν".

«Η Αίγυπτος υπόκειται σε οργανωμένο πόλεμο ως αραβική χώρα και έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της όταν διασχίζονται οι κόκκινες γραμμές της. Όσο για εμάς, οι κόκκινες γραμμές μας είναι στη Ζουβάρα και το Τομπρούκ, και εάν οι Τούρκοι επεκταθούν στη Λιβύη, είμαστε σε θέση να φτάσουμε στην Κωνσταντινούπολη, ειδικά καθώς έχουμε συμμάχους στην Τουρκία".

Ο Gaddaf Al-Dam θεωρεί ότι «η Τουρκία σύρθηκε σε παγίδα στη Λιβύη», λέγοντας: «Ηλίθιες πολιτικές που υπέγραψε ο Ερντογάν, ο οποίος νόμιζε ότι θα είναι ο χαλίφης και ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία θα επέστρεφε μέσω της συμμορίας που γυρνά γύρω από το Κατάρ, χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι πραγματοποιούσαν ένα σχέδιο για να καταστρέψουν τον ισλαμικό κόσμο".

Εκτιμά ακόμη ότι η Άγκυρα «εφαρμόζει ένα σχέδιο που εκπονήθηκε από τη Δύση», λέγοντας: «Τα αδέρφια στην Τουρκία έχασαν το μυαλό τους και δέχτηκαν να στραγγιχτούν οικονομικά, ηθικά και στρατιωτικά και δημιούργησαν εσωτερικά προβλήματα εκεί. Λυπάμαι την Τουρκία επειδή η Λιβύη θα επιστρέψει, καθώς έχουμε τη θέληση και τη δύναμη, και είμαστε μια χώρα που επιστρέφει και ανακάμπτει».

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας επιστρέφουν και θα ενώσουν τις δυνάμεις τους ανατολικά, δυτικά και νότια. Δε θα είναι σε θέση να αντισταθούν στις φυλές μας, και δεν υπάρχει νομιμότητα στη Λιβύη εκτός από τη νομιμότητα του Λιβυκού λαού».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail