Η Τουρκία ζητά διάλογο με βάση τα τετελεσμένα πού δημιούργησε

Engin_Akyurt / pixabay
Η Τουρκία, όπως στην Κύπρο, υποστηρίζει το διάλογο με βάση τα τετελεσμένα που δημιούργησε με την εισβολή και την κατοχή του 40% του Κυπριακού εδάφους. Δυστυχώς η διεθνής κοινότητα, παρ' ότι κατήγγειλε την εισβολή του τουρκικού στρατού και την κατοχή του 40% του Κυπριακού εδάφους, έχει αποδεχτεί σε μεγάλο βαθμό ως βάση διαπραγμάτευσης τις τουρκικές αξιώσεις.


Τώρα έχοντας ανακηρύξει, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας, την δική της ΑΟΖ στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ελληνικών νησιών από την Ρόδο μέχρι την Κρήτη, κατηγορεί την Ελλάδα ό,τι, δεν δέχεται τον διάλογο με βάση τα τετελεσμένα πού δημιούργησε.

Εάν δεν ανακηρύξουμε τη δική μας ΑΟΖ, με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας στην ίδια περιοχή, για να εξουδετερώσουμε τα τετελεσμένα της Τουρκίας, τότε σύντομα, με ή χωρίς θερμό επεισόδιο, όταν η Άγκυρα τον ερχόμενο Οκτώβριο αρχίσει τίς παράνομες σεισμολογικές έρευνες, θα μας πιέσουν να βρεθούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, με δυσμενείς για τα εθνικά μας συμφέροντα προϋποθέσεις.

Τώρα έχουμε κάθε δικαίωμα να ανακηρύξουμε τη δική μας ΑΟΖ, να καλέσουμε τις άλλες χώρες που έχουμε αλληλεπικαλυπτόμενες ΑΟΖ στην ίδια περιοχή για συζήτηση και την από κοινού τελική οριοθέτηση.

Η Κύπρος το έχει πει εδώ και χρόνια ό,τι είναι έτοιμη να υπογράψει μαζί μας την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Όσες χώρες δεν το δεχτούν, τότε υπάρχει και η προσφυγή στην Χάγη με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

Σε κάθε περίπτωση θα έχουμε ακυρώσει τα τουρκικά τετελεσμένα και την τουρκική προπαγάνδα ό,τι, αρνούμαστε τον διάλογο, θα έχουμε την διπλωματική πρωτοβουλία επίλυσης των διαφορών με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, και την διεθνή κοινότητα μαζί μας ενεργά.

Κάθε ολιγωρία οδηγεί σε αδιέξοδο, σε απώλειες κυριαρχικών δικαιωμάτων και την αποθράσυνση της Άγκυρας, λόγω της δικής μας αδιανόητης φοβικότητας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail