Η Τουρκία στέλνει φρεγάτα με καθοδηγούμενους πυραύλους στη μάχη της Σίρτης

Freepen.gr - Ο στρατιωτικός ιστότοπος Bulgarian Military αποκάλυψε, επικαλούμενος τοπικές πηγές της Τουρκίας, ότι η Άγκυρα έστειλε φρεγάτα κατηγορίας G στα εθνικά ύδατα της Λιβύης.

Η φρεγάτα, σύμφωνα με τις πηγές, θα στοχεύσει στην παροχή υποστήριξης στην κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας κατά του εθνικού στρατού της Λιβύης στις μάχες στην περιοχή της Σίρτης.

Ο ιστότοπος αναφερόμενος στις προδιαγραφές της φρεγάτας του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, σημειώνει ότι είναι μια μοντέρνα ενημερωμένη έκδοση των φρεγάτων καθοδηγούμενων πυραύλων πρώτης κατηγορίας του Αμερικανικού Ναυτικού, Oliver Hazard Perry.

Είναι πρωτίστως σχεδιασμένη για αεροπορική άμυνα και είναι εξοπλισμένη με πυραύλους επιφανείας-αέρος μεσαίας εμβέλειας RIM-66E-5.

Οι δυνάμεις της GNA, υποστηριζόμενες από Σύριους μισθοφόρους, αγωνίζονται για τον έλεγχο της πόλης, σε μια στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν έχει δηλώσει δημοσίως ότι «η πόλη της Σίρτης και η γύρω περιοχή είναι σημαντική καθώς φιλοξενεί πετρελαιοπηγές, προσθέτοντας ότι μετά την κατάληψή της, η λειτουργία τους θα είναι ευκολότερη, προσθέτοντας ότι η παρουσία αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου καθιστά τις επιχειρήσεις ευαίσθητες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail