Οργισμένη ανακοίνωση της Τρίπολης κατά της Αιγύπτου: "Κήρυξη πολέμου κατά της Λιβύης"

Freepen.gr - Το Προεδρικό Συμβούλιο της Τρίπολης ανακοίνωσε την Κυριακή, σε μια έντονα διατυπωμένη δήλωση, την απόρριψη των δηλώσεων του Αιγύπτου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι σχετικά με την παρέμβαση στη Λιβύη, θεωρώντας τις δηλώσεις αυτές κατάφωρη παρέμβαση και «δήλωση πολέμου κατά της Λιβύης».

Το Προεδρικό Συμβούλιο είπε ότι η παρέμβαση του Σίσι στις υποθέσεις της Λιβύης είναι «απαράδεκτη, κατακριτέα και εχθρική».

«Όποια κι αν είναι η διαμάχη μεταξύ των Λιβύων, δε θα επιτρέψουμε στους ανθρώπους μας να προσβληθούν από τη γλώσσα των απειλών και του εκφοβισμού. Όλη η Λιβύη είναι μια κόκκινη γραμμή», δήλωσε το Προεδρικό Συμβούλιο, απευθυνόμενο στις χώρες που τώρα μιλούν για διάλογο και πολιτικές λύσεις και απειλούν με στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη.

Το Προεδρικό Συμβούλιο τόνισε ότι η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας είναι η μόνη οντότητα που καθορίζει τον τόπο και τον χρόνο των στρατιωτικών επιχειρήσεων για την απελευθέρωση της χώρας και την επέκταση της εξουσίας του κράτους σε όλα τα μέρη της χώρας.

Τόνισε ότι θα αντιμετωπίσει σθεναρά τυχόν απειλές για τη Λιβύη, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε παρέμβαση θα λειτουργήσει για την αποσταθεροποίηση της περιοχής με άνευ προηγουμένου τρόπο.

Το Προεδρικό Συμβούλιο κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην «πρόσφατη κλιμάκωση», καλωσορίζοντας τις ουδέτερες ενδιάμεσες προσπάθειες που θα μπορούσαν να φέρουν σε επαφή όλους τους Λιβύους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail