«Η Αίγυπτος δε θα επιτρέψει να πέσει η Λιβύη στα χέρια τρομοκρατών»

Freepen.gr - Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών, Sameh Shoukry, δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Al-Arabiya ότι η χώρα του δε θα επιδείξει αδράνεια καθώς η Λιβύη πέφτει σε «τρομοκρατικές πολιτοφυλακές».

Ο Shukri είπε στη συνέντευξη: «Έχουμε επανειλημμένα προειδοποιήσει για τον κίνδυνο εξάπλωσης της τρομοκρατίας στη Λιβύη» και συνέχισε: «Η Λιβύη και ο λαός της δε θα ελέγχονται από τρομοκρατικές πολιτοφυλακές».

Τόνισε ότι «η μεταφορά μισθοφόρων και τρομοκρατών αποσταθεροποιεί τη Λιβύη», δίχως να να καταλογίσει την ευθύνη σε κάποια χώρα.

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών την Τρίτη στη Λιβύη, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών, Ahmed Aboul Gheit, δήλωσε ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος «στοχεύει να σταματήσει τις μάχες και να μειώσει τη στρατιωτική κλιμάκωση στη Λιβύη».

Ο Aboul Gheit καταδίκασε κατά τη διάρκεια της συνάντησης «όλες τις μορφές ξένης στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail