Η ημισέληνος του πετρελαίου, η μουδιασμένη Γαλλία, η φοβισμένη Αίγυπτος και η Τουρκία

Ο ρόλος των μεγάλων παικτών διεθνώς στη γεωπολιτική σκακιέρα, οι συμμαχίες, οι αντιδράσεις, τα κέρδη και ο ρόλος της Τουρκίας ήταν το βασικό αντικείμενο της συζήτησης στον αέρα του 98.4 του ραδιοφωνικού παραγωγού, Γιώργου Σαχίνη και τους αρθρογράφου μας, Στρατή Μαζίδη.

Μεταξύ αυτών η ταύτιση του Ντόναλντ Τράμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η ανακοίνωση συνεργασίας των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας Τουρκίας - ΗΠΑ, αλλά και των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών στη Λιβύη από το Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αναφορά στη δύσκολη θέση που έχει βρεθεί η Γαλλία, η οποία πρωταγωνίστησε το 2011 στην ανατροπή του Καντάφι αλλά επί του παρόντος δε βρίσκεται πουθενά στη Λιβύη αλλά και στα πολλά σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αίγυπτος.

Ανοίγει το θέμα τη μη ενίσχυσης των Ε.Δ. εδώ και χρόνια αλλά του πως απέκτησε το τρίτο και τελευταίο γεωτρύπανό της η Τουρκία, το οποίο δεν έχει αναλυθεί όσο θα έπρεπε.



φωτο: https://strategika51.org/2020/06/19/lincident-naval-entre-les-fregates-turque-gokova-et-francaise-colbert-en-mediterranee-illustre-la-fin-non-declaree-de-lotan-et-la-montee-en-puissance-de-la-turquie/
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail