Μακρόν: Δε θα ανεχτούμε το ρόλο της Τουρκίας στη Λιβύη - Πράγματι εγκεφαλικά νεκρό το ΝΑΤΟ!

Freepen.gr - Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν έκανε λόγο για «ένα επικίνδυνο παιχνίδι» της Τουρκίας στη Λιβύη που αντιτίθεται σε όλα όσα είχε συμφωνήσει στις διεθνείς συνομιλίες:

«Είχα ήδη την ευκαιρία να πω πολύ ξεκάθαρα στον Πρόεδρο (Ταγίπ) Ερντογάν (πως) θεωρώ ότι η Τουρκία παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι στη Λιβύη σήμερα και παραβιάζει όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στη διάσκεψη του Βερολίνου».

Ωστόσο ο Μακρόν έγινε ακόμη πιο αιχμηρός κατά τη συνάντησή του με τον Τυνήσιο πρόεδρο Qais Saeed στο Παρίσι.

«Δε θα δεχτούμε τον ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία και τη μεταφορά Σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη. Η στάση μας απέναντι στις κινήσεις της Τουρκίας θα είναι πολύ σκληρή» τόνισε ο Μακρόν ο οποίος υπογράμμισε πως η ασφάλεια της Μεσογείου είναι το κλειδί για τη σταθερότητα της Γαλλίας.

Ξεκαθάρισε ότι η Γαλλία δεν πρόκειται να ανεχτεί το ρόλο της Τουρκίας στη Λιβύη ενώ σχολίασε ότι το ναυτικό περιστατικό στα ανοικτά της Λιβύης αποτελεί απόδειξη του παλαιότερου ισχυρισμού του πως το ΝΑΤΟ είναι εγκεφαλικά νεκρό, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Από την πλευρά του ο Qais Saeed δήλωσε ότι η Τυνησία δε θα αποδεχθεί τη διαίρεση του κράτους της Λιβύης, η οποία αποτελεί απειλή για ολόκληρη την περιοχή. Επίσης τόνισε πως η τρέχουσα αρχή στην Τρίπολη είναι προσωρινή και πρέπει να αντικατασταθεί από μια νέα, με νομιμοποίηση που θα απορρέει από τη βούληση του λαού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail