Δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από τα πυρά των Κούρδων: Όπου φύγει φύγει τα ελικόπτερα

Οι αντάρτες χτυπούσαν επιχειρησιακές μονάδες του τουρκικού στρατού στο Heftanin σχεδόν κάθε ώρα. Σύμφωνα με την HPG, 34 στρατιώτες σκοτώθηκαν την Κυριακή. δύο ελικόπτερα επίθεσης χτυπήθηκαν και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.

Freepen.gr - Οι Λαϊκές Αμυντικές Δυνάμεις (HPG) ανακοίνωσαν τα νεώτερα από την επιχείρηση κατά του τουρκικού στρατού στην περιοχή ανταρτών του νότιου Κουρδιστάν στο Heftanin. Σύμφωνα με τη δήλωση, 34 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε διάφορες ενέργειες αντίστασης την Κυριακή, δύο ελικόπτερα Cobra χτυπήθηκαν και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ANF.

Όσον αφορά τις λεπτομέρειες, το γραφείο Τύπου είπε ότι η περιοχή Xantur βομβαρδίστηκε από μαχητικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα μεταξύ 10 μ.μ. στις 20 Ιουνίου έως τις 2 π.μ. την επόμενη μέρα. Η HPG στόχευσε τα ελικόπτερα και τα ανάγκασε να υποχωρήσουν ενώ χτυπήθηκε ένα τύπου Cobra. Πραγματοποιήθηκαν τρεις ενέργειες σαμποτάζ εναντίον ελικοπτέρων μεταφοράς που προσπαθούσαν να ρίξουν αλεξιπτωτιστές στην περιοχή. Σύμφωνα με την HPG, ένας άγνωστος αριθμός στρατιωτών σκοτώθηκε.

Στις 9.30 π.μ. πραγματοποιήθηκε δράση σαμποτάζ εναντίον τουρκικής στρατιωτικής μονάδας στο Xantur, σκοτώνοντας πέντε στρατιώτες. Μια άλλη ενέργεια σαμποτάζ στις 11 π.μ. είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλων τριών στρατιωτών.

Στις 12.30 μ.μ. μια τουρκική μονάδα στο Hill Dûpişkê δέχτηκε πυρά από τρεις πλευρές, έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν. Στις 13.10 χτυπήθηκε μια στρατιωτική μονάδα στο Hill Sîpan. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών.

Στις 2 μ.μ. η HPG πραγματοποίησε δράση εναντίον μιας επιχειρησιακής μονάδας στο Hill Qesrokê: "Οι δυνάμεις μας διείσδυσαν στο στρατόπεδο του εχθρού και πυροβόλησαν τους εχθρικούς στρατιώτες από κοντά. Ως αποτέλεσμα της δράσης, τιμωρήθηκαν έξι εχθρικοί στρατιώτες. Κατά τη διάρκεια αυτής της δράσης , ο σύντροφος μας Μέμιαν πολέμησε ηρωικά εναντίον της εχθρικής μονάδας μέχρι την τελευταία σφαίρα και έπεσε μάρτυρας. Μετά τη δράση, ένα ελικόπτερο τύπου Cobra που επρόκειτο να βομβαρδίσει την περιοχή στοχεύτηκε και χτυπήθηκε από τις δυνάμεις μας», ανέφερε η δήλωση της HPG.

Στις 14.30 και στις 16.30 στρατιώτες χτυπήθηκαν καθώς κινούνταν για να πάρουν θέση στο Hill Şehîd Bêrîvan. Σκοτώθηκαν τρεις.

Στις 15.00 έγινε μια άλλη δράση στο Xantur. Οι δυνάμεις της HPG διείσδυσαν σε μια μονάδα του τουρκικού στρατού και «τιμώρησαν» έντεκα στρατιώτες. Οι νεκροί και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με στρατιωτικά ελικόπτερα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail