Σ. Αραβία, ΗΑΕ και Μπαχρέιν στο πλευρό της Αιγύπτου αν επέμβει στη Λιβύη

Freepen.gr - Αραβικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν, υποστήριξαν το δικαίωμα της Αιγύπτου να υπερασπιστεί την εθνική της ασφάλεια στη γειτονική Λιβύη, σημειώνει η ahram.org.eg.

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι δήλωσε το Σάββατο ότι η χώρα του έχει νόμιμο δικαίωμα να παρέμβει στη Λιβύη και διέταξε τον στρατό του να είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε αποστολή εκτός της χώρας, εάν χρειαστεί.

Το Σαουδικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι το βασίλειο του Κόλπου «βρίσκεται δίπλα στην Αίγυπτο στο δικαίωμά της να υπερασπίζεται τα σύνορά της και τους ανθρώπους ενάντια στον εξτρεμισμό, τις τρομοκρατικές πολιτοφυλακές και τους υποστηρικτές τους στην περιοχή».

«Η ασφάλεια της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ασφάλειας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και ολόκληρης της αραβικής περιοχής», σημείωσε το υπουργείο σε δήλωση αργά το Σάββατο.

Τα ΗΑΕ έχουν επίσης εκφράσει την υποστήριξή τους για «όλα τα μέτρα που λαμβάνει η Αίγυπτος για την προστασία της ασφάλειας και της σταθερότητάς της από τις επιπτώσεις των εξελίξεων στη Λιβύη».

Ανέφερε ότι η επιθυμία του Ελ-Σίσι να αποκαταστήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Λιβύη «πηγάζει από μια αυθεντική αραβική προσέγγιση σχετικά με το θέμα που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ασφάλειας και της σταθερότητας της Αιγύπτου και της αραβικής εθνικής ασφάλειας», δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών των Εμιράτων.

Το Μπαχρέιν στήριξε επίσης την ανακοίνωση της Αιγύπτου, λέγοντας ότι το Κάιρο έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί την εθνική του ασφάλεια έναντι των εξελίξεων στη Λιβύη

Το υπουργείο Εξωτερικών του Μπαχρέιν δήλωσε ότι υποστηρίζει την αποφασιστικότητα της Αιγύπτου να προστατεύσει τα δυτικά της σύνορα από τις απειλές τρομοκρατών και πολιτοφυλακών και να «υποστηρίξει γρήγορα την αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας» στη Λιβύη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail