Η κυβέρνηση άβουλη και φοβισμένη, υποθηκεύει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας

Στη Λιβύη η κυβέρνηση Σάρατζ, η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ και την ΕΕ, δηλαδή και από την χώρα μας, διευρύνει την εξουσία της, απωθώντας τις δυνάμεις του Χαφτάρ.


Την κυβέρνηση Σάρατζ στηρίζουν στρατιωτικά και πολιτικά η Τουρκία και το Κατάρ, μάλιστα η Τουρκία σπάει το εμπάργκο όπλων προς τίς αντιμαχόμενες πλευρές στην Λιβύη με προκλητικό τρόπο, απειλώντας μάλιστα τις ναυτικές δυνάμεις της Ελλάδας και της Γαλλίας, που εποπτεύουν το εμπάργκο όπλων εκ μέρους της ΕΕ.

Η Τουρκία έχει την άτυπη υποστήριξη του Τράμπ, γεγονός που φαίνεται και από τις δηλώσεις "Πόντιου Πιλάτου", του επικεφαλής του ΝΑΤΟ Στόλτεμπερκ.

Η κυβέρνηση της χώρας μας τρέχει να εξασφαλίσει καμιά δήλωση συμπαράστασης του Ιταλού Ύπατου Επιτρόπου Εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ, που δεν έχει κανένα πρακτικό αντίκρισμα.

Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας, που επενδύει και ορθώς στην διεθνή νομιμότητα, πήγε στην Βεγγάζη και συναντήθηκε με τον Χαφτάρ προσφέροντας πολιτική και διπλωματική υποστήριξη, πιστεύοντας ότι θα κερδίσει τον εμφύλιο στην Λιβύη και θα βοηθήσει την Ελλάδα στην σύγκρουση με την Τουρκία.

Μέσα σε λίγους μήνες με την υποστήριξη του Ερντογάν και την ανοχή όλων των διεθνών παραγόντων, η ισορροπία δυνάμεων έχει ανατραπεί και τώρα όλοι παίρνουν αποστάσεις από τον Χαφτάρ.

Ακούω στα ΜΜΕ διάφορους διεθνολόγους, που μέχρι τώρα διαφήμιζαν την υποστήριξη του Χαφτάρ από την Ελληνική κυβέρνηση, να αλλάζουν στάση και να μεταφέρουν τις ελπίδες τους στην Αίγυπτο που θα εισβάλει στην Λιβύη και στην Γαλλία πού θα αποκρούσει το τουρκικό ναυτικό.

Ταυτόχρονα τους ακούω να δηλώνουν ότι, η Τουρκία δημιουργεί τετελεσμένα στην ΑΟΖ και στην Λιβύη και μετά ζητάει διάλογο, και πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί.

Δυστυχώς, πάλι φρούδες ελπίδες θρέφουν, αν η χώρα δεν κατοχυρώσει η ίδια τα κυριαρχικά μας δικαιώματα που αμφισβητούνται από την Τουρκία, κανείς δε θα μας βοηθήσει.

Αν η χώρα δεν ανακηρύξει την δική της ΑΟΖ στην ίδια περιοχή με βάση το δίκαιο της θάλασσας, για να ακυρώσει τα Τουρκικά τετελεσμένα, και να καλέσει αυτή τις χώρες που έχουμε αλληλεπικαλυπτόμενες ΑΟΖ, δηλαδή Κύπρο, Τουρκία, Αίγυπτο και Λιβύη, σε διάλογο ή να προσφύγουμε στην Χάγη, τότε η Τουρκία τον Οκτώβριο, παραμονές των εκλογών στις ΗΠΑ, θα προχωρήσει και σε έρευνες δίπλα στην Κρήτη,

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να επέμβει και στρατιωτικά, το επόμενο βήμα το ξέρουν όλοι. Θα βρεθούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους πιο δυσμενείς όρους για τα εθνικά μας συμφέροντα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail